Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2018. 15:50   >>  15:24

U TIVTU

Uručeno 27 rješenja za podršku poljoprivredi

Na javne pozive za podršku poljoprivrednicima na teritoriji Opštine Tivat, koje je raspisao opštinski Sekretarijat za turizam i preduzetništvo, stiglo je 27 zahtjeva, kojima će ukupno biti raspodijeljeno 17 hiljada eura.

Sekretarijat je korisnicima uručio rješenja, a novac će im biti uplaćen danas.

„Uz sufinansiranje ugovorenih obaveza za Lovačko i udruženje Maslinara, staračku naknadu i pošumljavanje, premašen je budžet od 25 hiljada eura koliko je bilo namjenjeno za podsticaje u poljoprivredi, tako da će ove godine u oblast unaprjeđenja poljoprivrede biti uloženo 27 hiljada eura“, navodi se u saopštenju Sekretarijata.

Najviše aplikacija stiglo je za podršku u oblasti ruralnog turizma i pčelarstva.

Sekretar za turizam i preduzetništvo, Petar Vujović, podsjetio je da su ulaganja u razvoj poljoprivrede do 2011. godine bila simbolična i neuređena i iznosila svega pet hiljada eura.

„Svjesni činjenice da je poljoprivreda veoma važna za budući razvoj grada, prvo smo donijeli Strategiju ruralnog razvoja za period do 2020. godine, a potom i povećali iznos podrške na 20 hiljada eura“, rekao je Vujović.

Formiranjem Sekretarijata, 2016. godine, unaprijeđena je komunikacija sa poljoprivrednim proizvođačima, a iznos podrške je povećan na 25 hiljada eura.

„Time smo na neki način pokrili sve važne oblasti poljoprivrede zastupljene u Tivtu“, rekao je Vujović korisnicima prilikom uručenja rješenja.

On je dodao da je Sekretarijat uložio napore da individualne poljoprivredne proizvođače, na neki način, spoji sa strateškim investitorima.

Vujović je podsjetio i da je u toku izrada budžeta Opštine Tivat za narednu godinu i da je Sekretarijat predložio da se budžet poveća za dodatnih pet hiljada eura na 30 hiljada eura.

„Razlog za povećanje je logičan. U Tivtu je prošle godine kod nadležnog Ministarstva poljoprivrede bilo registrovano 31 poljoprivredno gazdinstvo, a ove godine 48. Znači da se broj poljoprivrednih proozvođača povećava iz godine u godinu“, zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније