Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 12. 2018. 16:20 >> 15:53

SLUŽBE ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

Spremnije dočekuju zimsku sezonu

Predstavnici svih službi zaštite i spašavanja saopštili su da spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i da su preduzeli neophodne mjere i radnje kako bi adekvatno odgovorili na potencijalne poplave, požare, ekstremne vremenske neprilike i druge nepogode.

Kako navode, održan je sastanak rukovodstva Direktorata sa komandirima službi zaštite i spašavanja na kojem je analiziran odgovor sistema zaštite i spašavanja tokom požarne sezone, kao i spremnost službi za predstojeću zimsku sezonu.

Predstavnici svih službi zaštite i spašavanja su saopštili da je saradnja sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a kvalitetna.

"Ocijenjeno je da je sistem reagovao profesionalno i odgovorno, te da su posebne rezultate dale preventivne aktivnosti koje su sprovedene kako na lokalnom, tako i na državnom nivou", navode u saopštenju.

Posebno je istaknuta činjenica da se građani partnerski i odgovorno odnose prema uputstvima nadležnih službi i organa, dajući na taj način doprinos smanjenju rizika od požara

"Na sastanku je apostrofirano da su sve službe zaštite i spašavanja u pogledu kadrovskih i materijalno - tehničkih resursa značajno spremnije dočekale ovu sezonu i pozdravljeno je osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava", dodaju u saopštenju.

Konstatovano je da je ostvaren značajan napredak, te da postoji prostor za dalje unapređenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније