Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 12. 2018. 14:35   >>  14:08

SIMOVIĆ U NIKŠIĆU

Rekonstruisan put i otvoren novi vodovod

U Nikšiću je završena dionica puta Petrovići – Vraćenovići - granični prelaz Deleuša a u mjesnoj zajednici Vraćenovići pušten u rad novoizgrađeni vodovod. Iz Vlade za narednu godinu najavljuju početak izgradnje puta Nikšić - Cetinje.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović danas je u Nikšiću, zajedno sa direktorom Direkcije za saobraćaj Savom Paračom i predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem obišao završenu dionicu puta i pustio u rad novoizgrađeni vodovod.

Kako je saopšteno iz Simovićevog kabineta, u rekonstrukciju puta i izgradnju moderne saobraćajnice do granice sa Bosnom i Hercegovinom, u dužini 12,5 kilometara, uloženo je 3,6 miliona eura iz kapitalnog budžeta Vlade.

Simović je izrazio zadovoljstvo što se u jednom danu obilježava završetak realizacije dva važna kapitalna projekta koja, kako je kazao, jasno pokazuju da Nikšić i Crna Gora idu putem napretka.

"Idu putem napretka, kako smo to i najavili i obećali i dogovorili sa građanima", kazao je Simović.

Da je to tako duži niz godina, prema riječima potpredsjednika Simovića, pokazuje i podatak da je Vlada preko Direkcije za saobraćaj od obnove nezavisnosti do danas u izgradnju, rekonstrukciju i održavanje magistralnih i regionalnih puteva uložila preko 600 miliona eura, a samo u prethodne dvije godine blizu 100 miliona eura.

Simović je najavio da će Vlada imati isti odnos prema razvoju infrastrukture i u narednom periodu, te da će iduća godina biti prepoznata po snažnim novim iskoracima na daljoj izgradnji magistralnih i regionalnih puteva.

Kako je najavio radiće se nova dionica puta od Kusida prema Nikšiću, uveliko se radi projektna dokumentacija za put od Vidrovana prema Jesenovom i dalje. Za potpredsjendika Simovića posebno je važno što će se ostvariti višedecenijski san Nikšićana i Cetinjana, da se povežu modernom saobraćajnicom.

"Vjerujemo da će u idućoj biti završen dio trase od Cetinja do Čeva u dužini od 20 km. Siguran sam sam da će to značiti mnogo za Katunsku nahiju, za Nikšić i Cetinje, te da će to biti novi regionalni put kojim će Crna Gora da se ponosi, kao što se ponosimo putem od Risna prema Žabljaku, kao onim kroz Vranešku dolinu i drugim", kazao je Simović.

U Vraćenovićima, kako je dodao, uredno vodosnabdijevanje imaće 300 žitelja a to će im omogućiti da razvijaju svoja gazdinstva i obnove napuštena imanja.

"Savremena putna i vodovodna infrastruktura biće podsticaj za obnavljanje brojnih domaćinstava, i preduzetničke zamahe za koje je Vlada obezbijedila izdašne izvore podrške i finansiranja. Radujemo se svakom novom kilometru savremenih puteva i vodovoda i novog kvaliteta života i napretka koji oni donose našim građanima", poručio je Simović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније