Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

07. 12. 2018. 16:55 >> 16:28
2

PREDSJEDNIK ATLAS GRUPE

Knežević: Nisam se bavio nelegalnim poslovima, promovisao sam CG

Povodom saslušanja zaposlenih u Atlas banci zbog sumnje u navodne neregularnosti u poslovanju E-commerce servisa i uvođenja prinudne uprave od strane Centralne banke Crne Gore, predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević istakao je da se nije bavio nelegalnim poslovima. Knežević je dodao i da je uvjek promovisao Crnu Goru na njenom evroatlanskom putu.

"Pozivam Specijalni policijski tim i Specijalno državno tužilaštvo, pošto već godinu ne izlaze iz Atlas banke i znaju da smo potpuno otvoreni za sve što ih zanima, da svoj posao rade tako što neće maltretirati zaposlene", naveo je u saopštenju Duško Knežević.

On je pozvao SDT i policiju da u taj slučaj uključe kompetentne stručnjake koji poznaju E-commerce i digitalnu ekonomiju jer kako tvrdi  tužilaštvo iznosi komične pretpostavke o pranju novca.

"Uvođenje prinudne uprave od strane Centralne banke Crne Gore je neočekivano s obzirom na to da smo sporno skidanje sa računa iznosa od 15 miliona eura na račun kompanije Kaspia pokrili kolateralima i imali dogovor da novac od poravnanja za Meljine upotrijebimo za dokapitalizaciju banke. Takođe smo kao pokriće ponudili i Hotel Princess", istakao je Knežević.

"Prošle godine, kada sam sreo Katnića u ambasadi SAD na zajedničkom skupu, pozvao me da dođem kod njega u kabinet. Pitao sam da li je sastanak privatne ili službeni prirode, na šta je rekao da je isključiv službeni. Zato Katnića pozivam da objavi sadržaj razgovora", izjavio je Knežević.

Knežević tvrdi da je radio sam na promociji Crne Gore i njene euroatlantske integracije na svim meridijanima i sve to finansirao svojim privatnim novcem.

"Nikad nijesam koristio državni novac i nijesam, kao neki, budžetski biznismen. Očito je nekim interesnim grupama i klanovima stalo do toga da se moja imovina u Crnoj Gori otme i da se E-commerce prebaci u neku drugu banku. Blokirano mi je preko 80 miliona eura", tvrdi Knežević.

Knežević je rekao i da su povodom sumnji u poslovanje E-commerce servisa Atlas banke odmah smo ukazali da je naše poslovanje otvoreno za sve provjere nadležnih državnih organa i da je prošlo sve supervizije i domaćih i međunarodnih regulatora.

"Zato vjerujemo da će se vrlo brzo potvrditi regularnost poslovanja banke, koja je prepoznata kao nosilac svjetskih trendova elektronskog bankarstva u Crnoj Gori," istakao je Knežević.

On je dodao da su njihovi klijenti iz inostranstva, čije je poslovanje SDT blokirao, bili kandidati za ekonomsko državljanstvo i da se sada  suočavaju sa pravnim nasiljem nad njima i njihovim legalno zaposlenima u Crnoj Gori.

"Tužilaštvo odbija da pruži informacije njihovim advokatima, sve se proglašava tajnom, zbog čega pravni zastupnici ne mogu da rade na njihovoj odbrani. Oni su se obratili Evropskoj centralnoj banci, Evropskom sudu za ljudska prava, Evropskoj komisiji, ambasadorima članica EU u Crnoj Gori, premijeru i nadležnim ministrima. Upozoravam da će Crna Gora pretrpjeti veliku štetu ako otjera strane investitore, posebno sada kada promovišemo ekonomsko državljanstvo na kojem smo ja i Atlas Grupa intenzivno radili u posljednjih pet godina. I zbog toga sam bio meta napada i pritisaka, sa obrazloženjem da ekonomsko džavljanstvo nije dobar potez za Crnu Goru. Siguran sam da jeste, kao što sam siguran da E-commerce može donijeti Crnoj Gori više ukupnog prihoda nego turizam", rekao je Knežević u izjavi dostavljenoj medijima.



Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније