Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 12. 2018. 13:09   >>  12:43

PROJEKAT VRIJEDAN 3 MILIONA

EPCG modernizuje pet malih elektrana

Elektoprivreda Crne Gore počinje projekat rekonstrukcije i modernizacije pet malih hidroelektrana, vrijedan tri miliona i 260 hiljada eura.

EPCG je potpisala ugovor po kojem će se izraditi projektna dokumentaciju za potrebe rekonstrukcije pet malih elektrana (mHE) u sastavu HE “Perućica”, “Rijeka Crnojevića“, „Podgor“, “Lijeva Rijeka”, „Šavnik“ i „Rijeka Mušovića“.

"Rok za izradu Idejnog projekta je osam mjeseci od dana potpisivanja Ugovora, a nakon revizije tog dokumenta, tokom trećeg kvartala 2019, biće raspisan tender za izbor najpovoljnijeg proizvođača, isporučioca i montera opreme, kao i Glavnog projektanta za svih pet objekata. Rekonstrukcija i modernizacija malih elektrana, koje posluju u sastavu EPCG, kao dio proizvodnih kapaciteta `Perućice`, trebalo bi da počne tokom naredne godine. Procijenjena vrijednost Projekta je 3.260.000 eura", naglasili su iz EPCG.

Kako su objasnili, realizacijom tog projekta elektrane će biti podignute na viši tehničko-tehnološki nivo automatizacije i daljinskog upravljanja, biće produžen radni vijek, povećana efikasnost i smanjeni troškovi proizvodnje uz znatno veće iskorišćenje vodnog potencijala.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније