Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 12. 2018. 13:44 >> 13:17
2

HUMANO

Rožajska dijaspora gradi kuću Murićima

Posredstvom Centra za međunarodnu saradnju i dijasporu, ljudi iz dijaspore su prikupili oko 35.000 eura za izgradnju kuće samohranoj majci dvoje maloljetne djece Elviri Murić iz sela Jablanica, čiji je muž nedavno stradao saobraćajnoj nesreći.

"Nakon što smo saznali za tragediju koja se dogodila u toj porodici, koja je inače teško živjela od socijalne pomoći i u dotrajaloj seoskoj kućici, pokrenuli smo akciju kako bismo im pomogli, uputivši zahtjeve mnogim ljudima u dijaspori. Na naše zadovoljstvo u rekordnom roku su se odazvali mnogi naši građani koji žive i rade u evropskim zemljama i ubrzo je pristigla suma u iznosu od 35.000 eura", kazala je šefica Centra Fahreta Husović.

Kako je istakla, tim novcem je kupljen plac i prije nekoliko mjeseci započeta izgradnju kuće.

"Veoma mi je drago da se kompletan projekat, koji podrazumijeva izgradnju kuće i unutrašnje opremanje namještajem i kućanskim aparatima, privodi kraju. Očekujemo da će Elvira sa svojom djecom već u narednih nekoliko dana, odnosno najkasnije do kraja mjeseca, useliti u kuću i na taj način dobiti pristojne uslove za život, čime ćemo toj porodici koja je ostala bez muža i oca, vratiti makar malo radosti", naglasila je Husovićka.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније