Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

10. 12. 2018. 20:28 >> 20:30

ŠUNDIĆ ISTAKAO

"Postupak digitalizacije sprovodi se po zakonu"

Postupak digitalizacije RTCG sprovodi se po zakonu, što je utvrdila i inspekcija, poručio je generalni direktor Božidar Šundić na sjednici Savjeta Javnog servisa. Na sjednici se raspravljalo o opremi koja se nabavlja za digitalizaciju. Dok je Savjet tražio objašnjenje zašto se, kako navode, za isti novac dobija manje opreme, iz Komisije za javne nabavke objašnjeno je da se, za isti novac, zapravo dobija više.

Vlada je za digitalizaciju RTCG opredijelila 11 miliona i 450 hiljada eura. 6 miliona eura treba povući do kraja mjeseca, u suprotnom novac propada.

Članovima Savjeta nije u interesu da odugovlače, ali im, kažu, nije jasno zašto Javni servis sada razmatra ponudu firme koja nudi manje opreme, po istoj cijeni.

“Zašto je manje stvari za isto novca, mislim da nas sve to ovdje zanima da bi mogli da dignemo ruku,” saopštio je član Savjeta Mimo Drašković.

“Moramo zaštititi Savjet i direktora od loših odluka, ali i javnost od loše potrošenog novca”, saopštio je predsjednik Savjeta Ivan Jovetić.

“Samo nam je tehnologija omogućila da imamo elegentnije rjšenje koje je mnogo brže, bolje i puno operativnije,” saopštio je Dejan Vujović direktor tehnike RTCG-a.

Tender je zakonit, naglašava generalni direktor Božidar Šundić.

“Sve ide po zakonu potvrdila su dva inspektora koja su prekjuče bila u kući i obrađivala dokumentaciju”, istakao je Šundić.

“Zakonski je sigurno sve ok, ali finansijski nije u redu”, istakao je član Savjeta Slobo Pajović.

Iz Savjeta su zatražili da im se Izvještaj o ekonomskoj računici dostavi u pisanoj formi, a o tome će se izjasniti najkasnije do 15. decembra.

Naknadno ce glasati i o Ugovoru o radu generalnog direktora. Šundić traži čist i častan ugovor, za uzvrat nudi profesionalnost.

“Ne plašim se ugovora, napravite ugovor kakav hoćete ja ću prihvatiti sve kada formiram menadžerski tim, samo ćete razmišljati o nagradama,” saopštio je Šundić.

“Mislim da niko nema ni želju ni namjeru da vam ponudi podcjenjivački ugovor”, istakao je Jovetić. 

“Treba čisto pripremiti i u čistom obliku usvojiti da ni Šundić ni članovi Savjeta nemaju dilemu što su prava direktora, a šta obaveze”, saopštio je član savjeta Perko Vukotić.

Pravna služba dobila je zadatak da u Ugovoru o radu generalnog direktora definiše situacije kao što su sporazumni raskid ugovora, otkaz na lični zahtjev i razrješenje. O izmijenjenoj verziji dokumenta izjasniće se na narednoj sjednici.

Marija Radulović, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније