Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 08. 2013. 22:24 >> 22:24
1

ZAHTJEVNI MATERHORN

Crnogorski planinari osvojili jedan od vrhova Alpa

Crnogorski alpinisti Savić Glendža i Ivan Femić, članovi planinarskog kluba “Visokogorci“, popeli su se prije par dana na jedan od najzahtjevnijih vrhova u Alpima, Materhorn u Švajcarskoj, na visini od 4 478 metara.

Cetinjan Savić Glendža je za Radio Crne Gore rekao da je čitava ekspedicija bila zahtjevna i teška i da su tokom uspona imali i nekoliko pehova sa opremom, ali da su na kraju ipak uspjeli u svojim namjerama.

"Ovaj vrh je simbol alpinizma i jedan od, kako ga alpinisti nazivaju, “tri problema” Alpa i moram da priznam da nije bilo lako, ali smo na kraju ipak uspjeli“, rekao je Glendža i istakao da su ovu ekspediciju posvetili svom pokojnom kolegi, Nikšićaninu Danilu Petroviću.

"Naime, 10. avgusta 2005., prilikom povratka sa vrha Materhorna, naš kolega je poginuo. On je bio član planinarsko smučarskog društva "Javorak" iz Nikšića, a nas dvojica smo odlučili da mu posvetimo ovu ekspediciju", naglasio je Glendža.



On je najavio da njih dvojica imaju već zakazanu ekspediciju - Aconcagua 2014, koja je visoka 6960 metara.

“Pripreme su već počele i karte su kupljene, tako da očekujemo da će sve proteći kako smo isplanirali. Nadamo se da ćemo uskoro ići i na neki od vrhova u Himalajima koji su visoki preko 8000 metara, a ima ih ukupno 14”, kazao je Glendža.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније