Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 08. 2013. 22:38 >> 22:52
2

PRIORITETI

Konjević:Napadi na novinare i korupcija su ključni izazovi

Ono što nam je prioritet jeste - korupcija u državnoj upravi i preduzećima u državnom vlasništvu. U tim oblastima u narednom periodu moramo imati mnogo bolje rezultate i radi se na nekoliko značajnih predmeta…

 

 

Očekujem da će tokom rada u slučaju napada na novinara Softića posebna pažnja biti posvećena i reviziji okolnosti i postupanja iz 2007. godine, a zatražio sam i izvještaj o policijskom postupanju u tom periodu. Moja pažnja će biti usmjerena da ispratim efikasnost u radu na ovom predmetu, rekao je Konjević u razgovoru za Portal Analitika.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević ističe da će slika o radu crnogorske policije, naročito u međunarodnoj javnosti, umnogome zavisiti od rješavanja slučajeva napada i nasilja nad novinarima. Ministar Konjević napominje da je u nekoliko slučajeva u prethodnom periodu crnogorska policija imala slabe rezultate.

- Akcionim planom za poglavlje 23 predviđeno je da MUP do kraja godine formira Komisiju za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, kao i ubistava poslenika javne riječi koju treba da sačinjavaju predstavnici MUP-a, odnosno Uprave policije, tužilaštva, NVO i medija. Komisija će imati za cilj da prikupi i razmotri svu relevantnu dokumentaciju na osnovu koje će se istražiti razlozi za nerasvjetljavanje ovih krivičnih djela. Ovim želimo da provjerimo je li bilo propusta u istragama u predhodnom periodu ili je nerješavanje slučajeva posljedica objektivnih okolnosti, rekao je Konjević u razgovoru za Portal Analitika.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније