Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila R.P. ]

11. 12. 2018. 14:24   >>  14:00

NALOŽEN NADZOR

Usvojena žalba PAM-a, predmet vraćen na ponovni postupak

Ministarstvo ekonomije je usvojilo žalbu NVO Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore (PAM CG) i predmet vratilo Zavodu za intelektualnu svojinu na ponovni postupak i odlučivanje.

"Na Rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu od 15.10.2018. godine, kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO PAM – CG, žalba je usvojena zbog pogrešne primjene materijalnog prava i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja", navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Kao jedan od glavnih nedostataka rješenja Zavoda za intelektualnu svojinu, Ministarstvo vidi u činjenici "da Zavod za intelektualnu svojinu prije oduzimanja dozvole, nije u pisanoj formi ukazao na nepravilnosti u radu PAM CG, naložio mjere i odredio rok za otklanjanje nepravilnosti, kako je to propisano članom 151 stav 2 Zakona o autorskom i srodnim pravima".

Podsjetimo, Zavod za intelektualnu svojinu, postupajući po službenoj dužnosti, a na osnovu Inicijative za oduzimanje/poništaj dozvole za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava NVO Organizaciji PAM CG, je  15.10.2018. godine, donio Rješenje kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO Organizaciji za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.

Nakon toga, PAM CG je Ministarstvu ekonomije, kao drugostepenom organu, izjavio žalbu na rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu o oduzimanju dozvole.

Ministarstvo ekonomije je, kao organ koji vrši nadzor nad radom Zavoda za intelektualnu svojinu, u više navrata, između ostalog i u vezi sa predmetnom inicijativom, Zavodu ukazivalo na obavezu vršenja nadzora nad radom NVO PAM CG, u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o autorskom i srodnim pravima.

"Ministarstvo ekonomije je i danas, uz donošenje Rješenja o usvajanju žalbe, istovremeno uputilo Zavodu još jednom zahtjev da u skladu sa članom 177 Zakona o autorskom i srodnim pravima, izvrši nadzor nad radom NVO PAM CG", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније