Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

11. 12. 2018. 15:52 >> 15:28

DAKIĆ I IVANOV

Važno je održati stabilnost u regionu

Makedonija će imati punu podršku Crne Gore na putu ka evroatlantskim integracijama, saopštio je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić. Dakića je danas u posjetu primio predsjednik Makedonije, Đorđe Ivanov, koji je istakao važnost održavanja stabilnosti u regionu.

“Načelnik GŠ VCG je poručio da će Republika Makedonija imati punu podršku Crne Gore na putu ka evroatlantskim integracijama”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dakić se danas sreo sa načelnikom Generalštaba OS Makedonije, general-majorom Vaskom Đurčinovskim, ali i sa ministarkom odbrane, Radmilom Šekerinskom i predsjednikom Đorđem Ivanovim.

Načelnici generalštabova vojski dvije zemlje osvrnuli su se na značaj bogate bilateralne saradnje dviju armija i razgovarali o načinima njenog daljeg unapređenja.

“Đurčinovski je Dakića upoznao sa procesom transformacije i strukturom makedonske armije, te kontribucijom u nacionalnim i internacionalnim operacijama”, navode u Ministarstvu.

Dakić je podijelio iskustva o integraciji VCG u NATO, naglasivši spremnost VCG na saradnju u toku pristupanja i integracije Makedonije u NATO.

Tokom razgovora sa ministarskom Šekerinskom, istaknut je značaj intenzivne saradnje na planu odbrane među zemljama regiona, ali i bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније