Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 12. 2018. 14:40   >>  14:16

HRAPOVIĆ - GALIP

Edukacija u Turskoj za još 120 CG ljekara

Intenzivna i kvalitetna saradnja zdravstvenog sistema Crne Gore i Turske nastaviće se i u narednom periodu, saopšteno je na sastanku ministra zdravlja Kenana Hrapovića i odlazećeg ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E.Serhata Galipa. Kako su saopštili, planirana je edukacija još 120 crnogorskih ljekara u Turskoj.

Hrapović je danas primio ambasadora Galipa u oproštajnu posjetu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, sagovornici su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti zdravstva a, kako navodem najavljena je i mogućnost novih projekata.

Hrapović se, kako su kazali, zahvalio turskom ambasadoru na snažnom doprinosu unapređenju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori kroz brojne donacije od kojih je, dodaju, najvrjednija rekonstrukcija Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, za koju je Agencija TIKA izdvojila 700 hiljada eura.

"Posljednja donacija TIKE od dvanaest EKG aparata, vrijednih skoro 18 hiljada eura, omogućili su našem medicinskom osoblju bolje uslove za rad, a istovremeno i bržu dijagnostiku za građane čije zdravlje nam je na prvom mjestu", kazao je Hrapović.

Podsjećaju da je potpisivanje Sporazuma između Vlada Crne Gore i Republike Turske o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka iz 2014. godine rezultiralo je, između ostalog, i edukacijom crnogorskih ljekara na prestižnim klinikama u Turskoj.

Planirano je da sličan sistem edukacije u Turskoj pohađa još 120 crnogorskih ljekara.

"Ambasador Galip je, kazao da se Turska sa posebnim senzibilitetom odnosi prema razvojnim projektima u oblasti zdravlja, te da i u budućnosti možemo računati na njihovu punu i prijateljsku podršku", navode iz ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније