Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

12. 12. 2018. 15:51 >> 15:26

U PODGORICI

Ambasador Palestine primio mitropolita Mihaila

Jedini cilj Palestine da ostvari nezavisnost i slobodu i da živi u miru sa svim svojim komšijama, rekao je Ambasador Alhantouli nakon sastanka sa mitropolitom CPC Mihailom u Podgorici. Mitropolit je saopštio da Palestina mora što prije da vidi pravedan mir koji će omogućiti svim njenim stanovnicima da žive dostojanstveno.

Ambasador Alhantouli je imao čast da primi njegovu eminenciju Mitropolita crnogorske pravoslavne crkve Mihaila u prostorijama Ambasade Države Palestine u Podgorici.

Tema razgovora su bili pogledi na razvoj Palestine i Crne Gore uz obostranu potvrdu prijateljstva između dvaju zemalja i naroda. Ambasador je prenio Mitropolitu trenutnu situaciju u Palestini i svakodnevnu patnju palestinskog naroda, i hrišćana i muslimana, usljed neprekidnog kršenja njihovih prava od strane izraelske okupacije. Alhantouli je naglasio da je jedini cilj Palestine da ostvari nezavisnost i slobodu i da živi u miru sa svim svojim komšijama.

Mitropolit Mihailo je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva Ambasade Palestine u Crnoj Gori koja već dvije godine radi na poboljšanju bilateralnih odnosa između dvije zemlje. Mitropolit je rekao da je svjestan situacije u Palestini koju je imao prilike da posjeti, nagasivši da ova Sveta zemlja mora što prije da vidi pravedan mir koji će omogućiti svim njenim stanovnicima da žive dostojanstveno.

Mitropolit je takođe predstavio ambasadoru aktivnosti Crnogorske pravoslavne crkve i izazove sa kojima se susreće, sa akcentom na dobrim odnosima koje crkva ima sa svim komponentama crnogorskog društva i sopstvenoj otvorenosti za svakoga.

Na kraju sastanka, ambasador Alhantouli je zahvalio njegovoj eminenciji na posjeti i dogovoren je nastavak i razvoj saradnje u budućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније