Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 12. 2018. 18:41 >> 18:21
5

NURKOVIĆ PORUČIO

Kvalitet autoputa prioritet u odnosu na rok

Ministar Osman Nurković kazao je da je naivno očekivati da izgradnja prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare neće ni na koji način uticati na životnu sredinu, ali da smatra da crnogorske institucije u saradnji sa Izvođačem radova sprovode sve aktivnosti kako bi se taj uticaj sveo na najmanju moguću mjeru.

 

Nurković je danas na godišnjoj konferenciji medije u Vili Gorica saopštio da je kvalitet radova na izgradnji dionice Smokovac – Uvač – Mateševo prioritet u odnosu na striktno poštovanje zadatog roka. 

"Puno je bilo riječi o izgradnji prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, kapitalnom projektu od vitalnog značaja za razvoj naše države.  Najviše kritike je bilo upućeno na dinamiku izvođenja radova i rok završetka, u tom smislu mogu da ponovim da je kvalitet izvedenih radova prioritet u odnosu na striktno poštovanje zadatog roka.  Nije neuobičajeno da ovako kompleksni projekti ne budu uvijek realizovani u predviđenom roku, a mislim da ne moram da podsjećam da ovo zaista jeste najveći projekat i prvi ovakve vrste u Crnoj Gori", naglasio je Nurković.

Osvrnuo se I na uticaj izgradnje autoputa na prirodnu sredinu, konkretno na rijeku Taru

"Rekao bih da je zaista naivno očekivati da izgradnja ovakvih objekata neće ni na koji način uticati na životnu sredinu, ali smatram da crnogorske institucije u saradnji sa Izvođačem radova sprovode sve aktivnosti kako bi se taj uticaj sveo na najmanju moguću mjeru", istakao je Nurković.

On je predstavio rezultate rada resora saobraćaja i pomorstva sa svojim saradnicima.

"Godina za nama  bila je vrlo dinamična, pa iako mogu biti zadovoljan sa pomacima u skoro svim oblastima saobraćaja, očekujem da 2019. bude još intezivnija po pitanju aktivnosti koje ćemo realizovati. Naš cilj je izgradnja savremene saobraćajne infrstrukture koja će biti podrška ravomjernom razvoju čitave države", istakao je Nurković.

On je podsjetio kratko na aktuelne projekte koji su u najvećoj mjeri zaokupljali pažnju crnogorske javnosti, a to su, pored izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar Boljare, koncesioni aranžman za aerdorome Crne Gore, status nacionalne aviokompanije Montenegroairlines, ulaganja u željezničku infrastrukturu, značajna ulaganja u državnu mrežu puteva, saradnja sa pomorcima.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније