Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 08. 2013. 10:40   >>  17. 08. 2013. 10:37 3

U NAREDNIH GODINU

Cimbaljević: Prošetaćemo Crnom Gorom

Direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević najavio je da će do kraja ovog ljeta biti još aktivnosti na promovisanju LGBT prava, ali detalje o tome nije moggao iznijeti zbog sigurnosti.

Dvadesetak dana nakon održane Parade ponosa u Budvi, koja je prošla u znaku sukoba, organizatori, ipak, hrabro nastavljaju dalje. Najavljuju da će sličnih manifestacija biti još do kraja ljeta.

"Mi planiramo ovoga ljeta da organizujemo još neke aktivnosti, ali prosto zbog sigurnosti ne mogu reći datume. Nijesmo još odlučili u koje ćemo gradove ići, ali mi imamo plan 'Vidljiva LGBT zajednica', to je naziv tog programa i do septembra 2014. ćemo posjetiti svaku opštinu. U komunikaciji smo trenutno sa Upravom policije i rade se te procjene bezbjednosti", rekao je Cimbaljević Radiju Antena M.

Na pitanje je li se nešto promijenilo od 24. jula u Budvi, Cimbaljević je rekao: "Svakako da je to na neki način promijenilo stav građana u smislu da su ipak vidjeli koliki je to stepen mržnje prema LGBT zajednici. I koliko je to pokazalo da Crna Gora nije baš tolerantna zemlja kao što se priča. A Progres je pokazao punu posvećenost kapacitetima i svoju snagu svih ovih godina. U ovom ternutku čekamo informacije od Uprave policije o preuzetim radnjama i mjerama u vezi sa Paradom u Budvi", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније