Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

14. 12. 2018. 09:58 >> 09:42
1

COK SAOPŠTIO

Tivat jedan od domaćina Igara malih zemalja Evrope

Tivat će biti jedan od domaćina 18. Igara malih zemalja Evrope /IMZE/ koje će se sljedeće godine održati od 26. maja do 2. juna, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta /COK/.

Predsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac razgovarao je tim povodom sa predstavnicima COK-a Igorom Vušurovićem i Borisom …

U okviru multisportskog takmičenja, u Tivtu će, u sportskom centru Župa, biti održan petodnevni turnir u stonom tenisu čime će i grad Tivat bio uključen u organizaciju.

Predsjednik Kusovac je izrazio spremnost Opštine Tivat da pomogne u organizaciji i bude najbolji domaćin sportistima i drugim gostima.

“Mi želimo da predstavimo Tivat i sve što on ima i nudi, na najbolji mogući način. Vjerujemo da imamo šta da pokažemo i najelitnijim gostima ovog takmičenja”, rekao je predsjednik.

Vušurović je istakao da se tokom petodnevnog događaja očekuje dolazak više od 200 novinara koji će izvještavati o sportskim dešavanjima ali i prenositi impresije o gradovima domaćinima i onome što nude.

“Pred nama je najveći sportsko-organizacioni izazov sa kojim se Crna Gora susreće u svojoj sportskoj istoriji. Ugostićemo i devet ministara sporta, kao i neke vrlo značajne ličnosti na svjetskom nivou, budući da je ovo, pored sportskog, istovremeno i važan političko-ekonomski događaj”, rekao je Vušurović.

Na Igrama malih zemalja Evrope Crna Gora nastupa od 2011. godine a punopravno članstvo u asocijaciji stekla je dvije godine ranije na skupštini održanoj na Kipru. Po principu kružnog sistema, sve zemlje članice imaju obavezu organizovanja takmičenja u razmaku od dvije godine.

Asocijaciju čini devet nacionalnih olimpijskih komiteta čije zemlje imaju manje od milion stanovnika: Andora, Malta, Monako, Luksemburg, Lihtenštajn, Island, Kipar, San Marino i Crna Gora. Ovo međunarodno sportsko takmičenje prepoznato je u svijetu preko EOK /Evropski olimpijski komitet/, kao i MOK (Međunarodni olimpijski komitet).

Nakon svečane ceremonije zatvaranje IMZE u San Marinu 2017. godine, Crna Gora i naš olimpijski komitet zvanično su počeli sa pripremama za organizaciju ovog multisportskog takmičenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније