Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

14. 12. 2018. 18:30   >>  19:18 1

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

"Institut primjer šta može uraditi malo posvećenih ljudi"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas čestitku povodom jubileja – 20 godina rada Instituta za strateške studije i projekcije, naglasivši da ostvareni rezultati govore šta može da postigne mala grupa posvećenih ljudi.

 

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je čestitku uputio predsjedniku Instituta Veselinu Vukotiću, saradnicima i svim zaposlenima.

„Rezultati koje ste ostvarili tokom proteklih dvadeset godina potvrđuju šta može da postigne jedna mala grupa posvećenih ljudi“, kazao je Đuknović.

Prema njegovim riječima, uzroci brojnih pojava u ekonomiji i društvu uopšte, najbolje se spoznaju kroz metodološki ispravna istraživanja za koja su pored znanja, potrebni posvećenost i upornost.

„Upravo je to prepoznato kroz brojne projekte na kojima je Institut radio - od `Koncepcijskih osnova ekonomskih reformi`, preko `Agende ekonomskih reformi`, pa do posljednjih projekata koji u fokus stavljaju pitanja obrazovanja i zaposlenosti“, kaže se u čestitki Đukanovića.

Kako je naveo, pored velikog broja projekata, na Institutu je stasavala plejada mladih kadrova koji danas rade u brojnim institucijama u Crnoj Gori, Evropi i svijetu.

To je, poručio je Đukanović, potvrda činjenice da se društvo znanja može razviti samo ako se razvija vještina prenošenja znanja i iskustva na mlađe.

„Kao punopravnoj članici NATO-a, zemlji koja je otvorila gotovo sva poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU i koja čini čvrst oslonac regionalne stabilnosti, naš fokus je sada usmjeren na poboljšanje kvaliteta života svih građana Crne Gore i što je moguće brže sustizanje evropskih standarda i vrijednosti“, kaže se u čestitki.

Navodi se da se u tom procesu uspješno političko vođstvo mora oslanjati ne samo na rezultate naučno utemeljenih istraživanja, već i na predloge i sugestije struke.

„Vjerujem da ćete i ubuduće poštovati visoke profesionalne istraživačke standarde, nastaviti sa nimalo lakim poslom mijenjanja svijesti o značaju obrazovanja i istraživanja, i time dati doprinos daljem sazrijevanju crnogorskog društva i napretku Crne Gore“, poručio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније