Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

17. 12. 2018. 18:09   >>  20:24

10 PROJEKATA

Podrška za unapređenje omladinske politike

Ministarstvo sporta potpisalo je ugovore sa predstavnicima deset nevladinih organizacija (NVO) koji su dobili projektnu podršku preko javnog konkursa "Pokreni se – zajedno za mlade", u skladu sa Zakonom o NVO.

Ministar Nikola Janović podsjetio je da je Vlada ove godine iz budžeta opredjelila 4,62 miliona eura za podršku nevladinim organizacijama, a da je predlogom zakona o budžetu za narednu godinu za tu namjenu predviđeno šest miliona eura.

"Ovo je jasan pokazatelj namjere Vlade da pojača saradnju sa nevladinim organizacijama u cilju implementacije javnih politika“, rekao je Janović.

Ministarstvo sporta je, podsjećaju iz tog resora, prošle godine podržalo 36 omladinskih projekata u ukupnom iznosu od 170 hiljada eura.

"U ovoj godini je taj iznos utrostručen i ukupna podrška projektima NVO od strane Ministarstva sporta prelazi pola miliona eura", kaže se u saopštenju.

Prema Zakonu o mladima podržano je 86 projekata u ukupnom iznosu od 400 hiljada eura, a prema Zakonu o NVO deset projekata u ukupnom iznosu od 111,8 hiljada eura.

"Ovo je jasan indikator posvećenosti Ministarstva u unapređenju omladinske politike i prilika za mlade", rekli su iz tog resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније