Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

17. 12. 2018. 19:07   >>  18:47

BOGDANOVIĆ PORUČIO

"Predlog zakona o kinematografiji usklađen s evropskim"

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović predstavio je danas u skupštini Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kinematografiji, kojim je, kako je kazao, uskađeno nacionalnog zakonodavstvo sa revidiranom Konvencijom Savjeta Evrope o kinematografskoj koprodukciji iz 2017.

Bogdanović je saopštio da će usklađivanje sa revidiranom Konvencijom stvoriti povoljnije uslove za participaciju crnogorskog filmskog sektora u većim multilateralnim i bilateralnim koprodukcijama, a izuzetno je važno i u kontekst pristupanja Crne Gore potpornom fondu Savjeta Evrope za kinematografiju Eurimages, čija članica zvanično postajemo od 1. januara 2019.

"Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kinematografiji povećana je stopa povraćaja dijela sredstava koja producent utroši snimajući film u Crnoj Gori, sredstvima koja nijesu obezbijeđena iz državnog budžeta. Sa dosadašnjih 20 odsto, stopa se povećava na 25 odsto kvalifikovanih troškova", kazao je ministar.

Onje istakao da će se izmjenama prevazići dosadašnji problem koji se ogledao u nekonkurentnosti i stvoriće se mogućnost bolje valorizacije kinematografskog sektora i njegovih potencijala u međunarodnim okvirima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније