Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

18. 12. 2018. 11:40 >> 12:10
3

U BIJELOM POLJU

Snijeg "odsjekao" pojedina sela

Prvi ovogodišnji snijeg "odsjekao" je planinska sela u sjeverozapadnom djelu bjelopoljske opštine.

Kao i prethodnih godina, bjelopoljska sela Ponikvice i Stožer, snijeg je i ovog puta "odsjekao“ od svijeta iako visina pokrivača nije prevelika. Do tih sela nije stizala mehanizacija za održavanje puteva.

I ovog puta izostalo je čišćenje glavne saobraćajnice koja, ta dva velika sela, povezuje sa regionalnim putem Slijepač most-Pljevlja.

Mještani su očekivali da ovog puta stigne mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća, s obzirom na to da su ostali putevi u opštini uglavnom prohodni, te da su snjegočistači slobodnii. Uprkos tome ostalo je sve po starom, i ovog puta su, kako kažu, prepušteni slabim traktorskim mašinama koje sa takozvanim vozama pokušavaju da uklone snijeg.

"Traktori samo zbiju i poravnjaju snijeg koji se, kad zaledi, na nagibu od 20 do 23 % pretvara u bob stazu“, saopštava aktivista iz kraja Sretko Jelić.

Domaćini iz Stožera, koji imaju dogovorenu prodaju sira i kajmaka poznatiom kupcu iz Podgorice, morali su uz pomoć konja i volova da  dostave svoje proizvode do Ponikvica, dokle je kupac jedino i mogao da stigne.

"Kao u prastara vremena, morali smo upregnuti volove i osamariti konje pa njima prtiti do kombija da bi predali robu. Ne želimo da mušterije izgube povjerenje, jer svakog mjeseca u zakazano vrijeme imamo spremne dogovorene količine bijelog mrsa za kupca sa kojim smo do sada u potpunosti zadovoljni," kaže Jelić.

Stožerani pozivaju nadležne službe da ozbiljnije shvate svoje obaveze, kako bi za Ponikvice, Stožer i okolne zaseoke, veoma važan put čistili na način kako se i u svijetu čiste saobraćajnice.

"Ne tražimo mnogo, samo da komunalne službe obave posao, a ne samo da čiste gradske ulice i puteve. I tu žive porodice koje brinu kako da đaci stignu do škole, bolesne da odvedu do ljekara i kupe potrepštine i koje žele da budu povezane sa svijetom“, ističe Jelić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније