Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

18. 12. 2018. 11:50   >>  11:31

PROJEKAT "ARLEKINA"

Predstava za mališane u Dječjoj bolnici

Predstava "Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!" malog ateljea "Arlekin" održana je danas u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra u Podgorici.

Igranje je podržalo Ministarstvo prosvjete, obezbijedivši poklone za mališane. Ovu edukativnu predstavu na temu saobraćaja su kreirale dugogodišnje članice ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice, glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević-Bulatović. 

Ministarstvo prosvjete je podržalo i premijerno besplatno igranje prije nekoliko mjeseci u KIC "Budo Tomović".

"Nijesmo razmišljali da li da damo podršku ovakvom događaju. Kako zbog činjenice da se predstava igra u Institutu za bolesti djece, tako i zbog uvjerenja Ministarstva prosvjete da se djeca moraju u najranijem uzrastu upoznavati sa pozorištem i umjetnošću uopšte", rekla je portparolka Ministarstva Milica Lekić.

Ona je pozvala sve javne i privatne subjekte da, u skladu sa svojim mogućnostima, uljepšaju djeci praznične dane.

"Kao što smo danas vidjeli, organizacija ovakvih događaja je uvijek najbolji poklon djeci, jer je istovremeno i zabavan i edukativan. Zato smo se odazvali pozivu ateljea 'Arlekin' da podržimo igradnje predstave, jer je riječ o lijepom, ali i kvalitetnom projektu", kazala je Lekić.

Glumica Ivona Čović je istakla da su djeca naša budućnost, budućnost države, kulture, pa i kulture u saobraćaju, što je tema današnje predstave.

Predstava, za koju je tekst pisao dramuturg Milo Masoničić, na dopadljiv i djeci prijemčiv način, uz songove koje je komponovao Vladimir Maraš, bavi se pravilima ponašanja u saobraćaju, a tiče se kako djece tako i roditelja, koji su takođe ciljna grupa predstave.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније