Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 12. 2018. 12:37 >> 12:13

ORLANDIĆ-KLIŠMANOVIĆ

Saradnja aerodroma regiona neprocjenjiva

Saradnja aerodroma Crne Gore i Zadra biće intenzivirana u narednom periodu na svim nivoima, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Orlandić je danas bio domaćin delegaciji Aerodroma Zadar sa generalnim direktorom Josipom Klišmanićem na čelu. Razgovarali su o modelima saradnje dvije kompanije.

"S obzirom da Aerodrom Zadar ima ozbiljnu infrastrukturu kada je u pitanju generalna avijacija, mnogo nam znači razmjena iskustva po tom pitanju. Posebno, jer za tu vrstu aviosaobraćaja vlada veliko interesovanje na crnogorskim aerodromima, a dosta smo ograničeni kapacitetima. Naravno, prostor za saradnju postoji i na svim drugim poljima i naša vrata su uvijek otvorena", kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Orlandić je Klišmanovića pozvao da se priključi „Inicijativi uspješnih“, koja okuplja aerodrome u regionu koji bilježe najbolje rezultate.

Klišmanović je kazao da naredne godine Aerodrom Zadar obilježava 50 godina od otvaranja i dodao da u godini jubileja očekuju rast saobraćaja od 20 odsto u odnosu na tekuću.

"Dakle, oko 700 hiljada putnika na godišnjem nivou. Trenutno radimo na unaprijedjenju infrastukture, proširujemo pistu i povećavamo broj parking mjesta za avione i slobodno mogu reći da smo na nekoj vrsti prekretnice. Zato nam je razmijena iskustava od neprocjenjivog značaja", kazao je Klišmanović.

Orlandić je kolegi za zadarskog aerodroma takođe saopštio i detalje gradnje Terminala 2 Aerodroma Tivat koji će biti otvoren naredne sedmice.

Orlandić i Klišmanović su se dogovorili da se zajednički susreti održavaju češće, a da saradnja na svim nivoima u narednom periodu bude intenzivirana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније