Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

21. 12. 2018. 07:01   >>  07:17

KONKURS

Rakočević i Spaić u trci za dekana Pravnog fakulteta

Konkurs za izbor novog dekana Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) završen je 12. decembra, a za ovu funkciju prijavila su se dva kandidata - Velimir Rakočević i Aneta Spaić.

 

“Konkurs je završen 12. decembra, kandidati su prof. dr Velimir Rakočević i prof. dr Aneta Spaić. Vijeće fakulteta će donijeti odluku najvjerovatnije iduće sedmice”, saopšteno je Dnevnim novinama iz uprave Pravnog fakulteta.

Spaić je diplomirala 2004. godine na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Dobitnica je nagrade Grada Podgorice "19. decembar" i studentskih nagrada na svakoj godini studija. Nagrađena je i Poveljom UCG kao najbolji student društvenih nauka za dvije akademske godine.

Laureat je CANU-a za podsticanje nauke i umjetnosti 2005. godine. Magistrirala 2005. godine na Pravnom fakultetu Kyushu Univerziteta u Japanu, kao stipendista japanske vlade.

Doktorirala je 2009. godine na Pravnom fakultetu UCG sa disertacijom “Ostvarivanje uniformnosti u primjeni prava međunarodne prodaje robe”.

U periodu 2005-2009 godine bila je asistent na Pravnom fakultetu. U akademsko zvanje docenta na Univerzitetu Crne Gore izabrana je godine 2009. godine. U akademsko zvanje vanrednog profesora na Univerzitetu Crne Gore izabrana 2015. godine. Izvodi nastavu na Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih nauka UCG.

Rakočević je, pak, funkciju dekana Pravnog fakulteta vršio od 2016. godine i na ovom fakultetu ima status redovnog profesora. Završio je Pravni fakultet, Filozofski fakultet i VŠUP.

Magistarske studije završio je na Pravnom fakultetu u Beogradu i 1999. odbranio magistarski rad “Organi unutrašnjih poslova u obezbjeđivanju dokaza za krivični postupak”.

Doktorske studije završio je na Pravnom fakultetu u Beogradu odbranivši 2003. doktorsku disertaciju “Otkrivanje i suzbijanje zloupotrebe droga’’. Za docenta je izabran 2006, a 2011. za vanrednog profesora na Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Godine 2017. stekao je zvanje redovnog profesora za Krivičnopravnu grupu predmeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније