Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

21. 12. 2018. 12:42   >>  12:25 7

POSLJEDNJA RIJEČ TEHNIKE

Stigla velika reportažna kola RTCG

Nakon malih, Radio-televizija Crne Gore (RTCG) dobila je danas i velika reportažna kola, čime je završen prvi korak u osavremenjavanju Nacionalnog javnog servisa.

 

"RTCG od danas je ne samo bogatija za nova reportažna kola, već je završila prvi korak u osavremenjavanju digitalizacijom mobilne tehnike. Dolaskom velikog i pratećeg vozila kvalitet programa koji ćemo proizvoditi podignut je na najviši nivo", saopštila je Služba za odnose s javnošću RTCG-a.

Ovakav resurs, kako se navodi, našoj kući omogućiće produkciju i najzahtjevnijih formi.

U tu svrhu poslužiće nam 13 kamera, odnosno 17 ukoliko se uvežu velika i mala reportažna vozila. U tom slučaju, kao cjelina sa malim kolima, signal mogu ispuručivati i preko satelita.

Jedna od kamera ima mogućnost bežičnog uvezivanja sa vozilom, a druga super usporenu reprodukciju slike do osam puta, a sve ostale do tri puta. Matrica i uređaji za usporenu reprodukciju su spremni za budući UHD sistem.

Vozilo, takođe, posjeduje najmoderniju audio i video opremu, tako da zadovoljava FIFA i UEFA kriterijume.

Proces digitalizacije koji je započeo kupovinom linkova, malih i velikih reportažnih kola, nastavlja se modernizacijom studijske opreme za Radio i Televiziju.

Uporedo sa tim u RTCG su u toku i svi neophodni građevinski radovi, instaliranje protivpožarne zaštite i klima uredjaja, adaptacija prostorija, kao i obuka kadra.

Kompletan posao, prema očekivanjima, trebalo bi da bude završen do početka 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније