Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 12. 2018. 14:53 >> 14:27

PRIBILOVIĆ-KARELSON

Bolja saradnja u oblasti e-uprave i sajber bezbjednosti

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, primila je danas novoimenovanu ambasadorku Estonije u Crnoj Gori, Kristi Karelson, sa kojom je dogovoreno intenziviranje saradnje u oblasti eUprave i sajber bezbjednosti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Pribilović je ambasadorku Karelson upoznala sa aktivnostima koje je Crna Gora preduzela na planu reforme javne uprave u protekle dvije godine, i njenim rezultatima. Ministarka je, kako se dodaje, kazala da su ključni prioriteti u radu ministarstva nova organizacija državne uprave, optimizacija broja zaposlanih, kao i aktivnosti na digitalizaciji javnih usluga.

"Pred Ministarstvom javne uprave je puno izazova i odgovor na te izazove vidimo u poboljšanju kvaliteta javne usluge, modernizaciji i inovaciji u javnom sektoru, s posebnim akcentom na razvoj e-uprave i digitalnog društva", istakla je Pribilović.

Ambasadorka Karelson je pozdravila aktivnosti na planu uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

"Imajući u vidi veliko iskustvo u razvoju e-uprave, ona je ponudila podršku Estonije na planu unapređenja normativnog okvira u toj oblasti, kao i jačanje saradnje i razmjenu iskustava na polju digitalizacije i posebno sajber bezbjednosti. Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo započetim aktivnostima na uspostavljanju nacionalnog identifikacionog dokumenta", navodi se u saopštenju.

Pribilović i Karelson su pozdravile dosadašnju podršku e-Government akademije u organizovanju radionica i podršku Estonije kao partnera u okviru Twining projekta.

"Na sastanku je ocijenjeno postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse u cilju unapređenja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje refome javne uprave", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније