Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

22. 12. 2018. 08:27   >>  08:03 13

NA OSTRVU CVIJEĆA

SPC još nije uklonila krstionicu na vodi

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori još nije uklonila nelegalni objekat, krstionicu na vodi, koju gradi u tivatskom zalivu, na Ostrvu cvijeća. Rok za uklanjanje bespravno postavljenog objekta, koji im je dalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, bio je četvrtak 20. decembar.

“Inspekcija je bila na terenu i konstatovali su da objekat nije uklonjen, odnosno da nije postupljeno po rješenju. Kako zakon nalaže, ukoliko investitor ne postupi po našem rješenju, izvršenje će se obaviti preko trećih lica”, saopšteno je iz resora Pavla Radulovića.

Nije saopšteno kakva je procedura za angažovanje trećeg lica i kada bi novi nelegalni objekat Srpske crkve mogao biti uklonjen.

Srpska crkva je u izjašnjenju ovom resoru povodom nelegalne gradnje u Tivtu navela da Mitropolija crnogorsko-primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija i da će je sada, budući da je u saznanju da je potrebna tehnička dokumentacija, zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno, jer nemaju namjeru da izbjegnu obaveze prema državi. Građevinsko-urbanistička inspekcija u utorak je obišla gradilište na Ostrvu cvijeća i konstatovala da se tamo izvode građevinski radovi mimo planskih dokumenata.

Iz Morskog dobra su saopštili da su njihovi kontrolori redovnim obilaskom zapazili sporni objekat i o tome odmah obavijestili Ministarstvo održivog razvoja.

“Napravili su službenu zabilješku i zatražili odgovor da li se gradnja izvodi u skladu sa zakonom, odnosno da li za objekat postoji građevinska dozvola”, kazali su.

Kontrolori su konstatovali na zapadnom dijelu ostrva radove, odnosno sanaciju postojeće ponte i gradnju krstionice, te i da se gradi druga ponta veličine 15×5.

Srpska pravoslavna crkva do sada nije odgovarala za nelegalne radove na vjerskim objektima u zemlji, niti nezakonitu gradnju objekata.

Ove godine, prije nego su otvorili radilište u Tivtu, nezakonito su sagradili spomen kapelu ruskoj carskoj porodici Romanov u porti Manastira Dajbabe u Podgorici i zazidali nelegalno postavljeni limeni objekat na Rumiji 2005. godine, koji su nazvali Crkva Svete trojice.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније