Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila M.M ]

22. 12. 2018. 12:29 >> 12:07

PREDUZEĆE PLASTIČNIH EKSPLOZIVA

"Poliex" traži saradnju sa Ministarstvom odbrane

Preduzeće za proizvodnju plastičnih eksploziva "Poliex" obilježilo je tri i po decenije postojanja u svom poslovnom zdanju u Polici na sredokraću Berana i Petnjice.

O značaju ovog po svemu sudeći uspješnog preduzeća, koje zapošljava 82 radnika sa prosječnom platom od 380 eura, govorio je direktor Poliex-a, Slavko Vujisić.

"Poliex“ nastavlja kontinuitet uspješnog poslovanja. Prije trinaest godina u fabrici je sproveden program restruktuiranja nakon čega je u kolektivu ostalo 47 radnika sa 678 000 eura ukupnog obrta.

Prije tri godine Poliex je imao oko 1 200 000 eura da bi se narednih godina iz godine u godinu obrt povećavao što je pratilo i povećanje broja uposlenih“, kazao je Vujisić .
On je podsjetio da je prije dvije godine kupio ostatak akcija od države i tako postao stoprocenti vlasnik firme kada je intezivirana proizvodnja da bi u 2017. godini dostigla povećanje za 70%.

Ove godine fabrika je ostvarila rast proizvodnje od 35% tako da je dostigla obrt od 2 800 000 eura, istakao je Vujisić.
On je naglasio da je ne samo ispunio obavezu iz Ugovora o privatizaciji za zapošljavanje novih deset radnika već je u fabrički halama mjesto našlo novih 35 radnika.

„Njih šesnaest je već prošlo kompletnu obuku dok preostlih 22 su u završnoj fazi tako da smo svi u kolektivu ponosni što godinu završavamo sa 82 zaposlena sa prosječnom platom od 380 eura. Ubijeđeni smo da možemo bolje što potvrđuju i potpisani ugovori koji garantuju rast proizvodnje u narednoj godini“ kazao je direktor „Poliex-a“ističući da firma nije naišla na podršku Zavoda za zapošljavanje prilikom primanja 35 radnika iako mu se u pisanoj formi obratila.

I pored značajnih uspjeha fabrike i dobrog prihvatanja na tržištu izostala je i očekivanja saradnja sa Ministarstvom odbrane. 

„Mi nažalost ne prodajemo naše proizvode ministarstvu niti možemo da uradimo razvojne projekte za koje postoje sredstva u Ministarstvu odbrane. Dobro bi bilo kada bi o toj saradnji razmislili u ministarstvu jer postoje velike mogućnosti za saradnju. U prilog tome govore potražnja za našim proizvodima iz zemalja u regionu. Dodatni problem je što fabrika ne može svoj eksploziv prodati izvođačima radova na izgradnji autoputu“, istako je Vujisić.

On je potom demantovao ,kako je kazao, navode pojedinih medija da je nedavno pronađeni eksploziv u Beranama iz Poliex-a.
„Ovdje se proizvode plastični, privredni eksplozivi koji su u fabrici zaštićeni od evenualnih krađa a druge mogućnosti da eksploziv dođe u posjed sumnivih lica ne postoje“, istako je Vujisić.

Za najboljeg radnika u fabrici u protekloj godini proglašen je Dragomir Đurišić koji je nagrađen sa 150 eura, druga dva mjesta sa po 100 eura pripala su Milanu Raičeviću i Jovanu Zekiću a za najboljegmladog radnika proglašen je Filip Trifunović, kome je takođe pripalo 100 eura.
Menadžment fabrike je nagradio i sve ostale zaposlene sa po 50 eura.

Trojici radnika koji su ispunili uslove za penziju: Marinku Kneževiću, Zoranu Popoviću i Mirku Šćekiću kolektiv je poklonio po vrijedan časovnik.
Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније