Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 12. 2018. 10:20 >> 14:59

ČESTITKA POLITIČKIH PARTIJA

Prisjetimo se univerzalnih vrijednosti

Čestitke povodom rimokatoličkog Božića uputili su predsjednici Bošnjačke stranke, Liberalne, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA Rafeta Husovića, Andrija Popović, Vladimir Joković i Dritan Abazović.

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović uputio je danas božićnu čestitku barskom nadbiskupu, kotorskom biskupu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti. 

„Svim vjernicima koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru želim srećan praznik“, poručio je Husović. 

On je naveo da Crna Gora kao moderna i evropska država treba poštovati različitosti međusobnim uvažavanjem, vjerujući da upravo te različitosti, kroz očuvanje vjerskih i kulturnih običaja, trebaju biti naša prednost u stvaranju boljih uslova za čitavo društvo i zajednicu. 

„Neka našim srcima preovlada ljubav i tolerancija, dajući nam snagu da istrajemo u miru i dobru. Još jednom, u ime Bošnjačke stranke i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Božića“, zaključio je Husović.

Popović: Prisjetimo se univerzalnih ljudskih vrijednosti

Blagdani pred nama prilika su da se prisjetimo univerzalnih ljudskih vrijednosti i dobrobiti života i mira čitavog čovječanstva, navodi se u čestiti predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića.

Popović je u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućeg Božića uputio svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti, barskom nadbsikupu Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Iliji Janjiću kao i svima onima koji slave prema gregorijanskom kalendaru.

"Blagdani pred nama prilika su da se prisjetimo univerzalnih ljudskih vrijednosti i dobrobiti života i mira čitavog čovječanstva. Poruke nade, jedinstva i vjere u napredak ljudi koje nosi ovaj praznik, okupljaju sve dobre ljude bez obzira na različitosti i neka ovi dani posluže da taj duh prenesemo svim dragim ljudima i svakom čovjeku.

Popović je svima koji slave poželio da Božićne praznike provedu sa najdražima, u miru, radosti i sreći.

Joković: Blagdani nadahnjuju da činimo dobro

Joković je čestritku u ime SNP-a i u svoje lično ime uputio svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

"Dan Hristovog rođenja je blagi dan mira i dobra. To je praznik koji hrišćanske vjernike, ali i sve ljude dobre volje, nadahnjuje da čine dobro i da naredni dani budu prožeti sa više ljudskosti, međusobnog poštovanja i svima neophodnog blagostanja.

Ovaj praznik, kaže Joković, svojim porukama podstiče najplemenitije u nama i vjernicima poželio da ga provedu u miru, slozi i spokojstvu, okruženi svojim najmilijima.

"Vjerujem da ne treba podsjećati da su zajedništvo, tolerancija i čovjekoljublje put koji treba slijediti kako bi gradili ljepšu i sigurniju budućnost za sve naše građane i zajedničku nam kuću Crnu Goru", navodi se u čestitki Jokovića.

Krivokapić: CG ostala utemeljena u mirnom suživotu

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je građanima Crne Gore katoličke vjeroispovjesti kao i sveštenstvu Katoličke crkve u Crnoj Gori čestitku povodom nastupajućih praznika.

"Duh Božića je kroz svoju istoriju simbolizovao dolazak ljubavi, praštanja i zajedništva. Praznici koji predstoje podsjećaju nas da su mir i razumijevanje vrijednosti univerzalnog značaja koji vezuju ne samo porodice već i prijatelje, komšije i narode. Upravo te vrijednosti satkale su modernu Crnu Goru koja je uprkos svojim različitostima ostala utemeljena u mirnom suživotu, da razumijevanjem i solidarnošću gradi zajedničku budućnost društva jednakih šansi za sve svoje stanovnike. Svim građanima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru želim dobro zdravlje, mir, ličnu i porodičnu sreću. U ime SDP i svoje lično ime, čestitam vam Božić", navodi se u čestitci Krivokapića.

Abazović: Božić rađanje nade za novu budućnost

Neka ovi blagdani koji simbolišu rođenje, rode novu nadu u univerzalne vrijednosti u našem društvu, navodi se u čestitki predsjednika Građanskog pokreta URA, Dritana Abazovića.

On je istakao da moramo konstantno raditi na tome da solidarnost, zajedništvo i toleranciju prenosimo na buduće generacije.

"Blagdani su dobra prilika da se podsjetimo na svoju tradiciju, kulturu i duhovna bogatstva koja imamo i tako dodatno ojačamo multikulturalni i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori”, stoji u čestitki Abazovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније