Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 12. 2018. 13:51 >> 15:10

ZENKA PORUČIO

Poruke mira i sloge vjekovima žive u CG

Poruke mira, praštanja, pokajanja, ljubavi i sloge kao osnova hrišćanske crkve i vjere, vjekovima snažno žive u Crnoj Gori i utiču na jačanje tolerantnog i primjerenog viševjerskog, višenacionalnog i višekulturnog društva, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenga.

Zenka je u ime ministarstva i u svoje ime čestitke povodom rimokatoličkog Božića uputio nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću, sveštenstvu i redovništvu, svim katoličkim vjernicima/ama, kao i protestantskim crkvama i svim vjernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

On je poželio da ovaj svijetli praznik provedu u zdravlju, miru i sreći. U duhu harmonije i međusobnog poštovanja, neka nas Božić podstakne da u sebi donesemo ljubav i radost.

"Božić širi radost, donosi praštanje, donosi milost svima koji ga proslavljaju u porodičnom hramu i među prijateljima. Poruke mira, praštanja, pokajanja, ljubavi i sloge kao osnova hrišćanske crkve i vjere, vjekovima snažno žive u Crnoj Gori i utiču na jačanje tolerantnog i primjerenog viševjerskog, višenacionalnog i višekulturnog društva", navodi se u čestitki.

Zenka poručuje da je ovaj praznik prilika da podsjetimo da smo društvo koje njeguje različitosti, međusobno uvažavanje i razumijevanje.

"Crna Gora je prepoznata kao multikonfesionalna država u kojoj se ljudi poštuju, zajedno žive bez obzira na vjerske i nacionalne razlike. Stoga, ovaj sveti praznik nas uvijek iznova podsjeća da se svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i harmonije u društvu i zajednici u kojoj živimo. U duhu dobrih odnosa i uvažavanja, Božić jača povezanost i slogu među ljudima", kazao je Zenka.

U želji da predstojeće dane provedu u duhovnom miru, zadovoljstvu i porodičnoj sreći, ispunjeni radošću koju nosi veliki hrišćanski praznik, još jednom je poželio srećan Božić.

Bogdanović: Neka nas praznici dodatno potaknu na dijalog

Simbolika i značenje Božića bude ono najbolje u ljudima, usmjeravajući čovjeka ka zajedništvu i univerzalnim etičkim i duhovnim vrijednsotima, poručio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Bogdanović uputio je čestitku povodom katoličkog Božića, u kojoj se navodi.

„Svim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik, praznik radosti, mira i nade. Simbolika i značenje Božića bude ono najbolje u ljudima, usmjeravajući čovjeka ka zajedništvu i univerzalnim etičkim i duhovnim vrijednsotima. Zato, neka nas ovi božićni praznici dodatno potaknu na međusobno razumijevanje i dijalog, što jeste osnovni preduslov za skaldan i prosperitetan život svake zajednice. Svim građanima katoličke vjeroispovijesti želim da u ambijentu svjetlosti i topline, onome što pripada ovom radosnom prazniku, Božić proslave u zdravlju, porodičnoj sreći i blagostanju“, navodi se u čestitki Bogdanovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније