Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

25. 12. 2018. 12:34   >>  12:07

NASTAVNIK SREDANOVIĆ

Nagrade pokazatelj da vas sistem prepoznaje

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente su veliki podstrek za nas i pokazatelj da naše napore sistem ipak prepoznaje, kaže Radovan Sredanović, nastavnik Fizike u OŠ „Maksim Gorki“ iz Podgorice i dobitnik nagrade iz novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente.

Nastavnik Sredanović je i prvi po broju osvojenih bodova u kategoriji nastavnika osnovnih škola.

„Obožavam svoj posao. Autor sam i koautor velikog broja udžbenika i publikacija. Moji učenici godinama ostvaruju uspjehe na takmičenjima iz fizike na državnom i regionalnom nivou. Kada je riječ o Fondu, svaka nagrada je svakako svjedočanstvo da sistem vrednuje ono što radite, te tako doživljavam i ovu nagradu. Pored nagrada, najveća potvrda truda i toga da to što radite ima smisla, jesu učenici i odnos sa njima, u toku samog školovanja, tako i tokom naših, katkad vrlo emotivnih susreta godinama nakon što napuste školske klupe“, kaže nastavnik Sredanović.

Učenica sedmog razreda OŠ „Risto Manojlović“ iz Kolašina Gala Dulović, osvojila je najveći broj bodova u kategoriji učenika osnovnih škola.

„Imam sve petice, sviram klavir i iza sebe i imam 20 međunarodnih takmičenja, na kojima sam osvojila 16 prvih, jednu drugu i tri treće nagrade. Nadraže su mi ona iz Pariza, Milana i Ohrida. Samo prošle godine sam bila učesnica pet takmičenja, na kojima je konkurencija bila izuzetno jaka, jer su takmičari dolazili iz Regiona, ali i šire. Takođe, bavim se i karateom, gdje sam ostvarila rezultate, a bavim se i odbojkom i folklorom“, navela je Dulović.

Bojana Brajović, profesorica gitare u školi „Vasa Pavić“ u Podgorici, istakla je da je posebno raduje što su nagradu iz Fonda dobili mnogi ljudi koje lično zna, i za koje cijeni da su zalaganjem i predanim radom zaslužili da se nađu na spisku.


Ivana Dendić, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“ iz Nikšića, bila je u vrhu osvojenih bodova u kategoriji učenika umjetničkih škola, i nosilac je diplome „Luča“.

Savjetnica za osnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete Milica Lekić ponovila je da je iz Fonda nagradu dobilo oko 500 nastavnika i djece, te da oni dolaze iz čak 23 opštine i iz 125 škola.

„Fond je jedan od načina da kao Vlada i Ministarstvo pokažemo da vodimo računa o najboljima, ali je isto tako odličan način da najzad uvedemo u sistem najbolje, i to prema jednakim i transparetnim kriterijumima.“

Fond za kvalitet i talente osnovan je prošlogodišnjom obrazovnom reformom. Prosječna nagrada iznosi 1.000 eura, što znači će se za dobitnike nagrada iz Fonda izdvojiti oko pola miliona eura. Na konkurs za nagrade je pristiglo 1200 prijava.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније