Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

25. 12. 2018. 17:53   >>  17:27

CRVENI KRST PODIJELIO

Paketići za 217 mališana romske populacije

Crveni krst Crne Gore (CKCG) podijelio je danas, u saradnji sa organizacijom ADRA Crne Gore i italijanskim Crvenim krstom, paketiće i igračake za djecu predškolskog uzrasta i školarce romske i egipćanske populacije, u Kampu Konik.

Novogodišnje paketiće, kako je saopšteno iz CKCG, dobilo je 217 mališana, i to 68 predšolskog uzrasta i 149 škoji pohađaju prva tri razreda osnovne škole.

Navodi se da je organizacija ADRA Crne Gore mališane obradovala sa igračkama, knjigama, slatkišima, didaktičkim materijalom, zanimljivim sportskim rekvizitima itd, dok je italijanski Crveni krst obezbijedio igračke, koji su donacija italijanske fabrike igračaka Panini.

Za mališane je organizovan prigodan program, uz Deda Mraza, a torte i osvježenje je obezbijedila firma Confindustria.

Generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak, zahvalila je svima koji su dali doprinos da mališani dobiju poklone.

"Drago mi je što smo, uz pomoć naših partnera, danas uspjeli da obradujemo i ovu djecu. Pokloni koje smo im uručili će doprinijeti da i ona osjete praznični duh na pravi način", naglasila je Dubak.

CKCG će, kako je najavljeno, u narednim danima djecu iz kampova na Koniku obradovati sa novim poklonima, koje su obezbijedili Roteri klubovi iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније