Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 12. 2018. 07:03 >> 06:39
1

BUDŽET ZA 2019.

KCCG-u 67 miliona, za plate 30,5 miliona €

Upravni odbor Fonda za zdravstveno osiguranje raspodijelio je na jučerašnjoj sjednici novac iz budžeta za funkcionisanje zdravstvenih ustanova u 2019. godini. Ukupan budžet zdravstvenog sistema za 2019. godinu iznosi 237.000.000 eura.

 

Prema odluci upravnog odbora Fonda, Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) namijenjeno je 67 miliona eura, osam miliona manje od iznosa koji je tražila ta zdravstvena ustanova.

Predstavnici Kliničkog centra su izrazili nezadovoljstvo zbog toga, ističući da je to nedovoljno sredstava za funkcionisanje najveće zdravstvene ustanove u državi, s obzirom na povećanje broja pacijenata, nove aparate i angažovanje dodatnog kadra.

Prema saznanjima "Dana", upravni odbor Fonda je donio odluku da se za angažovanje ljekara specijalista i konsultanata sa strane za potrebe KCCG izdvoji dodatnih 500.000 eura.

Za plate zaposlenih u KCCG namijenjeno je 30,5 miliona eura, a za ljekove i medicinska sredstva 16,5 miliona. Fond za zdravstveno osiguranje smanjio je izdvajanja za bolovanja zaposlenih u Crnoj Gori za 600.000 eura i ona će iznositi 4.800.000 eura u 2019. godini.

Upravni odbor je povećao izdvajanja za stomatološke usluge osiguranika na 4.300.000 eura, što je 850.000 eura više, za vraćanje školskih zubarskih ambulanti, kako bi se unaprijedila prevencija oralnog zdravlja kod učenika.

Stomatološka komora je na sjednici upravnog odbora zahtijevala da se Poliklinika vrati u okrilje primarne zdravstvene zaštite, kako bi se unaprijedila stomološka zdravstvena zaštita građana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније