Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 12. 2018. 14:13 >> 14:08
5

NUHODŽIĆ I VELJOVIĆ

Bezbjednosna situacija u CG stabilna

Službenici Uprave policije u 2018. godini postigli su dobre rezultate, bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, ocijenili su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović. Uprava policije će, kako su kazali, i u narednoj godini nastaviti sa borbom protiv organizovanog kriminala.

Nuhodžić i Veljović ocijenili su da su službenici Uprave policije u 2018, po svim linijama, postigli dobre rezultate.

"Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je, kako su ocijenili, stabilna, a rezultati rada doprinijeli su evidentnom porastu stepena povjerenja građana u policiju", dodali su.

Na redovnom proširenom Kolegijum Uprave policije u policijskom kampu na Zlatici, na kojem su sagledani rezultati rada od početka 2018. godine konstatovano je da je saobraćajna policija značajno doprinijela poboljšanju stanja u toj oblasti jer je u Crnoj Gori tokom ove godine u saobraćaju, život izgubilo oko 27 odsto manje lica u odnosu na prethodnu.

"Tokom ove godine registrovano je manje krivičnih djela u odnosu na prethodnu, a procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu je visok i iznosi oko 72%. Izvršeno je 14 ubistava od čega je do ovog momenta rasvijetljeno devet, dok se na rasvjetljavanju ostalih preduzimaju intenzivne aktivnosti, s tim što su službenici kriminalističke policije tokom 2018. godine rasvijetlili i još dva ubistva počinjena prethodnih godina", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policajci su, kako su ocijenili, postigli veoma dobre rezultate u otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju krivičnih djela iz oblasti droga. Od početka godine do danas, kako su naveli, otkrili su i zaplijenili 3,25 tona narkotika.

"Posebno je izdvojena međunarodna akcija koju je inicirala Uprava policije a u kojoj je na brodu u teritorijalnim vodama Italije zaplijenjeno oko 20 tona hašiša, namijenjenog međunarodnom krijumčarenju, vrijednosti oko 65 miliona eura. Za realizaciju ove akcije i izuzetnu saradnju crnogorska policija je dobila i pohvalu od američke agencije DEA, što je značajno i zbog činjenice da se sumnja da je novac od krijumčarenja droge bio namijenjen finansiranju terorizma", navodi se u saopštenju.

Policija ove godine, kako se dodaje, uhapsila značajan broj lica koji se nacinalno i međunarodno potraživao.

"Zahvaljujući podacima koje smo dostavili kolegama iz inostranih partnerskih službi, u drugim zemljama je takođe lišeno slobode više lica koja je potraživao Interpol među kojima su i vođe oragnizovanih kriminalnih grupa", kaže se u saopštenju.

Uprava policije je, kako je ocijenjeno, napravila značajan iskorak u saradnji sa Vrhovnim državnim tužilaštvom i Specijalnim državnim tužilaštvom u smislu jače saradnje u sprovođenju istraga protiv lica osumnjičenih za najteža krivična djela.

Prema njihovim riječima, posebnu podršku i pomoć Upravi policije u obezbjeđivanju uslova za rad i djelovanje pružili su Vlada i MUP. Policija je, kako su kazali, napredovala u komunikaciji i saradnji sa NVO sektorom i medijima.

Zaključeno je da će aktivnosti Uprave policije na podršci Sindikatu biti nastavljene, u cilju poboljšanja kvaliteta života policijskih službenika i njihovih porodica i uslova rada u kojima djeluju, a sve uz intenziviranje komunikacije i podršku lokalnih zajednica.

Konstatovano je da će Uprava policije, snažnim i proaktivnim pristupom, u saradnji sa institucijama sistema i putem međunarodne policijske saradnje, nastaviti realizaciju prioritetnih aktivnosti,

"To su prije svega borba protiv organizovanog kriminala i drugih oblika kriminaliteta, unaprjeđenje i primjena savremenih metoda rada i djelovanja radi efikasnijeg obavljanja poslova i zadataka i ispunjavanje obaveza iz policijske nadležnosti na putu naše države u procesu EU integracija", navodi se u saopštenju.

Proširenom Kolegijumu su prisustvovali najbliži saradnici ministra i direktora i rukovodioci i starješine policije u sjedištu Uprave policije i organizacionih jedinica na terenu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније