Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

26. 12. 2018. 16:54 >> 16:27
7

UNIVERZITET CG

Nikolić uručio nagrade najboljim studentima

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić danas je, na Svečanoj sjednici Senata Univerziteta Crne Gore, uručio nagrade za doprinos u razvoju naučno-istraživačkog rada i umjetničkog rada, priznanja za doprinose razvoju naučno-istraživačkog, umjetničkog i stručnog rada na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore i nagrade najboljim studentima u protekloj godini.

Rektor Univerziteta Crne Gore izrazio je zadovoljstvo zbog postignutih rezultata, naglasio uspjehe najboljih studenata i naučnika i istakao značajna dostignuća univerzitetskih jedinica.

„Jasno je da je u prethodnom periodu urađeno dosta, ali i da to nije izgovor da u godini pred nama ne nastavimo sa unapređenjem svih segmenata rada Univerziteta. Na to nas obavezuje misija koju ova, s ponosom ističemo, najstarija i najkvalitetnija visokoškolska ustanova ima u crnogorskom društvu. Zato mi je posebno zadovoljstvo što su sa nama danas najbolji profesori i studenti Univerziteta Crne Gore, oni koji su ličnim zalaganjem i kvalitetom zaslužili da budu birani među najbolje i ostanu upisani u anale Univerziteta kao nosioci ovogodišnjih nagrada i priznanja za postignute rezultate.“ rekao je Rektor.

Ove godine Rektor Nikolić dodijelio je 3 priznanja uz novčane nagrade od po 1200 eura za doprinose u naučno-istraživačkom radu i umjetničkom radu: Stevu Popoviću, mr Milošu Brajoviću i doc dr Marku Markoviću.

Predsjednica Naučnog odbora UCG Irena Orović obrazložila je nagrade za ove naučnike.

Prof. dr Stevo Popović nagrađen je za doprinos u razvoju naučno-istraživačkog rada u oblasti društveno-humanističkih nauka na Univerzitetu Crne Gore u 2018. godini. U prethodnoj godini ostvario je 2467 citata zabilježenih od strane Google Scholar-a, što predstavlja veoma značajan i najveći broj postignut u 2018. godini i doprinos u povećanju vidljivosti naučno-istraživačkih aktivnosti na Univerzitetu Crne Gore.

„Kada priznanje dođe sa adrese na kojoj boravite skoro podjednako kao u svom domu, odnosno sa institucije u kojoj radite i za koju ste spremni da uložite sve svoje kapacitete, siguran sam da je jedan od najljepših osjećaja koje čovjek može da doživi u svom životu. Ovo priznanje će ostati duboko ucrtano, kako u mom srcu tako i u mojoj biografiji, čime ću se ponositi dok god budem živ. Međutim, bio bih sebičan, ukoliko bih ovo priznanje sačuvao samo za sebe, jer je ono rezultat timskog rada, prije svega pa bih se ovom prilikom zahvalio i svim članovima svog istraživačkog tima, sa kojima sam vrijedno radio i promovisao, prije svega Univerzitet Crne Gore na međunarodnom planu, zatim i društveno-humanističke nauke, kao i sportske nauke, koje su sve više vidljive u našoj zemlji.“ rekao je Popović.

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić danas je, na Svečanoj sjednici Senata UCG, uručio nagrade za doprinos u razvoju naučno-istraživačkog rada i umjetničkog rada, priznanja za doprinose razvoju naučno-istraživačkog, umjetničkog i stručnog rada na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore i nagrade najboljim studentima u protekloj godini.

Nikolić je kazao da je zadovoljan zbog postignutih rezultata, naglasio je uspjehe najboljih studenata i naučnika i istakao značajna dostignuća univerzitetskih jedinica.

„Jasno je da je u prethodnom periodu urađeno dosta, ali i da to nije izgovor da u godini pred nama ne nastavimo sa unapređenjem svih segmenata rada Univerziteta. Na to nas obavezuje misija koju ova, s ponosom ističemo, najstarija i najkvalitetnija visokoškolska ustanova ima u crnogorskom društvu. Zato mi je posebno zadovoljstvo što su sa nama danas najbolji profesori i studenti UCG, oni koji su ličnim zalaganjem i kvalitetom zaslužili da budu birani među najbolje i ostanu upisani u anale Univerziteta kao nosioci ovogodišnjih nagrada i priznanja za postignute rezultate“, rekao je rektor.

On je dodijelio priznanja, uz novčane nagrade od po 1.200 eura, za doprinose u naučno-istraživačkom radu i umjetničkom radu naučnicima Stevu Popoviću, Milošu Brajoviću i Marku Markoviću.

Predsjednica Naučnog odbora UCG Irena Orović obrazložila je nagrade za te naučnike.

Popović je nagrađen za doprinos u razvoju naučno-istraživačkog rada u oblasti društveno-humanističkih nauka na UCG u 2018. godini. U prethodnoj godini ostvario je 2.467 citata zabilježenih od strane Google Scholar-a, što predstavlja veoma značajan i najveći broj postignut u 2018. godini i doprinos u povećanju vidljivosti naučno-istraživačkih aktivnosti na Univerzitetu.

Brajović je nagrađen je za doprinos u broju publikovanih naučnih radova u renomiranim časopisima SCI/SCIE liste u oblasti tehničkih nauka na UCG u 2018. godini. U prethodnoj godini objavio je pet radova u međunarodnim časopisima na SCI/SCIE listama, od kojih je na tri rada prvi odnosno vodeći autor.

“Nagrade i priznanja svima prijaju, međutim, onda kada su dodijeljene od strane institucije u kojoj radite i gdje planirate izgrađivanje svoje buduće karijere, one ipak nose jednu posebnu težinu i pred Vas postavljaju posebna očekivanja i odgovornosti. Ovu nagradu, stoga, prije svega doživljavam kao obećanje koje dajem Univerzitetu Crne Gore da ću svoj budući naučno-istraživački rad sprovoditi sa još većim intenzitetom i entuzijazmom i da budući rezultati ne samo da neće izostati, već da će biti bolji, kvalitetniji i brojniji. Kao saradnik u nastavi i neko ko je direktno involviran u nastavni proces na više univerzitetskih jedinica i ko zaista uživa u radu sa studentima, mišljenja sam da kontinuirano unapređivanje nastave može biti postignuto samo konstantnim usavršavanjem kroz bavljenje naukom”, kazao je Brajović.

Marković je nagrađen za doprinos u razvoju projektnih aktivnosti u domenu umjetnosti i stvaralaštva na Univerzitetu Crne Gore u 2018. godini. Dao je i značajne doprinose likovnom stvaralaštvu u 2018. godini, a od selektovanih izložbi izdvajaju se „Crtež kao eksperiment“ i njegov rad „EX territory“ koji se našao u selekciji radova 34 crnogorska umjetnika, na ovogodišnjem salonu „Petar Lubarda“.

“Umjetničko istraživački rad na polju umjetnosti je od kjučnog značaja za dalje unaprijeđenje i razvoj ove oblasti. Međunarodni projekti imaju za cilj dalje razvijanje kapaciteta za umjetničko istraživanje, omogućavaju razmjene studenata i profesora i razvijaju međunarodnu saradnju, što smatram da je suština istraživačkog rada i što doprinosi međunarodnoj prepoznatljivosti našeg Univerziteta. Posebno zbog gorenavedenog jako sam zahvalan za nagradu koja mi je dodijeljena. Najveću zahvalnost dugujem što je Univerzitet prepoznao moj trud na ovom polju i što je prepoznao umjetničko istraživački rad na polju umjetnosti kao jedan od prioriteta današnjice”, izjavio je Marković.

Nikolić je dodijelio 19 priznanja uz novčane nagrade od po 720 eura za doprinose razvoju naučno-istraživačkog, umjetničkog i stručnog rada na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore nastavnicima Svetlani Perović, Gordani Đurović, Milošu Dakoviću, Edinu Jašaroviću, Milivoju Baboviću, Borisu Vukićeviću, Dušku Bjelici, Janku Andrijaševiću, Veliboru Spaleviću, Marini Rakočević, Urošu Karadžiću, Marini Ratković, Veselinki Grudić, Senadu Gačeviću, Sanji Bauk, Zoranu Rašoviću, Vladimiru Jaćimoviću, Olgi Pelcer-Vujačić i Milici Mandić.

Rektor Nikolić uručio je plakete i novčane nagrade u iznosu od po 700 eura za 17 najboljih studenata Ani Bogavac, Anđeli Smolović, Armini Rebronji, Bojanu Ćumuroviću, Ersinu Spahiću, Ivani Rondović, Jeleni Vukasović, Jovanu Šćepanoviću, Kristini Knežević, Krstu Šućuru, Lani Bulatović, Lazaru Šćekiću, Ljubiši Čukiću, Milanu Raičeviću, Sari Stijović, Tamari Đukić, Vuku Boškoviću.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније