Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio. O.Z. ]

26. 12. 2018. 20:51   >>  20:24

STANKOVIĆ RAZGOVARAO SA RAJNKE

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala prioritet

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu Državnog tužilaštva, a kako se radi o globalnom problemu to je u ovoj oblasti međunarodna saradnja od izuzetnog značaja, kazao je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković na sastabnku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima razgovarao je danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i istakao tom prilikom da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu tužilaštva.

Kako je saopšteno, Stanković je Rajnke upoznao sa organizacijom Državnog tužilaštva.

"Stanković je istakao da je transparentnost rada Državnog tužilaštva Crne Gore na visokom nivou do kojeg rezultata se došlo kroz preduzimanje disperzivnih mjera u ovoj oblasti kao što su: imenovanje portparola u svakom državnom tužilaštavu, sastanci sa nevladinim sektorom i kontinuirana saradnja sa medijima. Takođe, istakao je da su administrativni kapaciteti i oblast informaciono-komunikacionih tehnologija Državnog tužilaštva značajno unaprijeđeni", navodi se u saopštenju.

Stanković je sa ambasadorkom razgovarao i o dosadašnjoj saradnji tužilačke organizacije i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i "izrazio posebnu zahvalnost Birou Stejt departmenta za borbu protiv međunarode trgovine drogom i sprovođenje zakona povodom permanentne podrške koju pružaju državno-tužilačkoj organizaciji".

"Rajnke je izrazila zahvalnost na prijemu kod vrhovnog državnog tužioca i istakla da Kongres SAD-a podržava razvoj Državnog tužilaštva i izdvaja sredstva za pomoć u radu cjelokupne državnotužilačke organizacije. Rajnke se posebno osvrnula na pitanje transparentnosti rada i istakla da je za predmete u krivičnoj oblasti od posebnog značaja da se građani informišu o radu Državnog tužilaštva na koji način se istovremeno uliva povjerenje u rad ovog značajnog državnog organa. Ambasadorka Rajnke je saopštila Vrhovnom državnom tužiocu da je upoznata sa pozitivnim rezultatima Vrhovnog državnog tužilaštva i poručila da će Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici nastaviti sa kontinuiranom podrškom Državnom tužilaštvu", naovodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva.

Stanković je na kraju sastanka uručio ambasadorki Rajnke "Zahvalnicu za podršku u radu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније