Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 12. 2018. 07:26   >>  06:59

REVIZIJA U MUZEJU

Nakon Čilikova i Malbaša napustio Državnu komisiju

Nakon ostavke predsjednika Državne komisije za nadzor revizije u Narodnom muzeju Aleksandra Čilikova, ostavku na članstvo u radu tog tijela 19. decembra podnio je i arheolog Predrag Malbaša.

Prema saznanjima Pobjede, Malbaša se u međuvremenu prijavio na konkurs za pomoćnika direktora Narodnog muzeja.

“Moja ostavka nema veze sa radom komisije, niti bilo kakvim neslaganjem”, kazao je Malbaša za Pobjedu.

Više nezvaničnih izvora tog lista kazalo je da su ostavke podnijeli i Anđe Kapičić i Nada Jabučanin. Međutim, Kapičić je izjavila da o tome razmišlja, ali da ostavku još nije podnijela, jer želi da se “sazna istina i da se jedanput stavi tačka na stanje u Narodnom muzeju.

Nada Jabučanin nije željela da potvrdi ili demantuje glasine da je podnijela ostavku na članstvo u Državnoj komisiji.

“Ne želim ništa da komentarišem, saznaćete sve u četvrtak nakon sjednice Vlade”, kazala je Jabučanin.

Vlada će na današnjoj sjednici raspravljati o drugom polugodišnjem izvještaju Državne komisije, o reviziji u Narodnom muzeju, koji je Ministarstvu kulture zvanično predat 10. decembra.

Odlazeći članovi Državne komisije, kako saznaje Pobjeda, Ministarstvu kulture predložili su da nova komisija bude formirana od međunarodnih vrhunskih stručnjaka iz Zagreba, Ljubljane ili Beograda.

Oni bi bili, kako navodi jedan od izvora lista, neutralni i realni, a ujedno bi se i manje sumnjalo u njihove konačne izvještaje.

“Ministarstvo kulture pokazalo je zainteresovanost i pozitivan odnos prema ovoj inicijativi”, kazao je jedan od izvora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније