Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

27. 12. 2018. 10:31   >>  11:34

BOŠKOVIĆ I DAKIĆ

Vojnici u Avganistanu ponos Crne Gore

Pripadnici IX kontingenta u Avganistanu ponos su, ne samo Vojske, već i cijele Crne Gore, saopštili su ministar Predrag Bošković i brigadni general Dragutin Dakić.

Jutros je već po tradiciji povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika, iz Ministarstva odbrane uspostavljen video link sa bazom Marmal u Avganistanu i sa pripadnicima IX kontingenta Vojske Crne Gore u misiji Resolute Support, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Našim vojnicima obratili su se ministar odbrane, Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić. Oni su istakli da su naši vojnici u Avganistanu ponos ne samo Vojske, već i cijele Crne Gore.

Uz želje da se zdravo vrate svojim porodicama i svojim redovnim obavezama u Crnoj Gori, Bošković je istakao renome koji naši vojnici imaju u ovoj, ali i u svim misijama i operacijama u kojima učestvuju.

„Sve informacije govore da je crnogorski vojnik primjer vojnika u misiji Resolute Support. Svi zajedno radimo na podizanju kvaliteta cijele Vojske i sposobnosti svakog njenog pripadnika. Znajte da sve ono što ovdje radimo činimo i za vas koji ste u misijama, daleko od svojih domova i svoje zemlje“, naglasio je ministar Bošković.

On je istakao da će Ministarstvo i Vojska Crne Gore i u narednom periodu nastaviti da, bez obzira na svoju veličinu i mogućnosti, čine sve kako bi Crna Gora dala svoj doprinos globalnim težnjama ka održavanju međunarodnog mira i stabilnosti.

„A kada se vratite, zajedno treba da izgrađujemo Vojsku Crne Gore i da je postavio na pijedastal na kojem je bila kroz crnogorsku istoriju, kao jedan od najcjenjenijih dijelova društva“, zaključio je ministar Bošković.

General Dakić je kazao da je još pod ustiscima koje nosi iz svoje nedavne posjete pripadnicima IX kontingenta, pogotovo zvog ocjena koje je u Avganistanu čuo od saveznika i partnera o držanju naših vojnika i o načinu na koji izvršavaju zadatke.

„Vi ste postavili standarde ne samo Vojsci Crne Gore, već i partnerima sa kojima ste u misiji“, kazao je načelnik GŠ VCG.

On je na kraju zatražio od vojnika u misiji Resolute Support da do njenog isteka budu istrajni i profesionalni, onako kako se očekuje od crnogorskog vojnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније