Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

27. 12. 2018. 14:04   >>  13:39

VOJSKA CG

MO svečano ispratilo u penziju 11 oficira

Na vojnom aerodromu Knjaz Danilo u Golubovcima danas je upriličen novogodišnji koktel povodom završetka radne 2018. i penzionisanja oficira Vojske Crne Gore.

''Hvala što ste uniformu Vojske Crne Gore nosili sa ponosom'', rekao je ministar odbrane Predrag Bošković, obračajući se oficirima koji su danas uz više desetina oficira i podoficira Vojske Crne Gore zaokružili svoj radni vijek.

''Današnji dan je možda jedan od najvažnijih u vašim profesionalnim životima, jednako važan kao onaj kad ste završili akademiju i stupili u službu. Ali ono što je najvažnije je da vas je kroz čitav ovaj period vašeg profesionalnog trajanja bio glas dobrog vojnika, dobrog starješine, čovjeka, posvećenog poslu koji je znao kako na najbolji način da prođe kroz turbulentne periode kojih je, nažalost bilo tokom vaše vojničke karijere'', rekao je Bošković, poželivši im srećnu penziju i dobro zdravlje.

Ministar se zahvalio novopenzionisnim oficirima na svemu što su uradili tokom godina u kojima su bili dio odbrambenog sistema, a ostalima na trudu, angažmanu i doprinosu u razvoju države Crne Gore u više nego uspješnoj godini.

Načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić prisjetio se najvažnijih događaja u godini koja je na izmaku,i odao priznanje svima koji su doprinijeli da 2018, puna zadataka i izazova za Vojsku Crne Gore, bude među najuspješnijima.

''Ova godina ostaće prepoznata kao godina reformi, reorganizacije i modernizacije'', kazao je Dakić, podsjećajući na najznačajnije i najuspješnije aktivnosti u 2018, na niz vježbovnih aktivnosti, na povećano učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama, na unapređene kapacitete Vazduhoplovsta Crne Gore, na povećanu mobilnost Kopnenih snaga, posebno naglašavajući rješavanje socijalnog statusa vojnika kroz projekat izgradnje stambenih jedinica u Danilovgradu, Podgorici i Baru.

Obraćajući se budućim penzionerima, Dakić je podsjetio na njihove bogate i uspješne karijere, od prvog vojničkog koraka do danas, i poručio:

''Hodajte uspravno i budite ponosni što ste bili pripadnici Vojske Crne Gore. ''

Zahvaljujući se na njihovom profesionalnom angažmanu i radu na afirmaciji Vojske Crne Gore, Dakić im je poželio duge penzionerske dane, a svim prisutnima srećne predstojeće praznike i puno uspjeha u narednom periodu.

 

Pukovnik Marinko Aleksić se zahvalio u ime penzionisanih oficira, ističući da su se tokom cijelog radnog vijeka trudili da budu vjerni vojsci i državi, a da građani Crne Gore uvijek mogu računati na svoje penzionisane oficire i podoficire.
O radnim biografijama lica koja su penzionisana govorio je potpukovnik Velibor Bakrač, načelnik Odjeljenja za ljudske resurse u Generaštabu Vojske Crne Gore, a prigodne poklone penzionisanim oficirima uručili su ministar odbrane i načelnik Generalštaba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније