Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

27. 12. 2018. 15:27 >> 15:01

SVEČANOST U PODGORIČKOJ GIMNAZIJI

Uručene nagrade iz Fonda za kvalitet i talente

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente uručene su danas najboljima iz oblasti obrazovanja, na svečanosti u podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“ kojoj je prisustvovalo oko 1,5 hiljada zvanica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nagrade su, pored ministra Damira Šehovića, uručili predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik komisije koja je vrednovala prijave za Fond, Ljubiša Stanković,

Svečanoj dodjeli skoro 500 nagrada nastavnicima i učenicima iz 23 opštine prisustvovao je i premijer Duško Marković, kao i ministri, poslanici, predstavnici diplomatskog kora, sudske vlasti, obrazovnog sistema i drugi.

„Načini na koje je prosvjetna misao uvijek izranjala, podsjeća nas da je izvor na površini samo ishodište voda pod zemljom. Da je naš put davno utrt i da sebi ne smijemo dozvoliti da pomislimo da sve kreće od nas“, kazao je Šehović.

On je kazao da mu to ne dozvoljava da osnivanje Fonda za kvalitet i talente, niti bilo koji drugi uspjeh u prethodne dvije godine, pretenduje predstaviti kao bilo šta, do kao dostojan doprinos onome što je imao čast da kao ministar prosvjete dobijem u nasljeđe.

„Mi svi danas prisutni nijesmo dakle duhovno samonikli. Kolektivna svijest nas upućuje na to da naša djela moraju biti na tragu velikih stremljena koja su dobila obličje u "Oktoihu"“, rekao je Šehović.

Kako je naveo, iz obodske štamparije je izašlo svega nekoliko knjiga, „a opet je to bila jedna od onih prekretnica koje uspostavljaju paradigmu, nalazeći način da svoju vrijednost pronesu kroz vjekove“.

„Ove nagrade su naša skromna pomoć na tom, katkad memljivom putu pronalaženja volje da postanete najbolja verzija sebe“, kazao je Šehović.

On je istakao da nije riječ o novcu, niti o najmanje pola miliona eura koliko će Ministarstvo svake godine izdvajati za tu namjenu, iako, kako je naveo, to nije zanemarljiv dio nagrada.

„Riječ je o tome da vam danas govorimo da nije tačno da nijeste dovoljno dobri. Naprotiv! Odavde šaljemo poruku svima da vaš trud ova država cijeni, da vaše napore vrednuje. I što je najvažnije, da se vašim rezultatima diči“, poručio je Šehović.

On je poručio dobitnicima da su u Ministarstvu ponosni što ih imaju u svom okruženju.

„Što učite našu djecu i bivate im više od nastavnika. Što radite na sebi i iznova i iznova pobjeđujete svoje slabosti. I pravimo ovaj događaj u čast vas, pet stotina nastavnika i djece, i 125 škola iz kojih dolazite“, istakao je Šehović.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Fond za kvalitet i talente osnovan prošlogodišnjom obrazovnom reformom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније