Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 08. 2013. 08:49 >> 08:49

BOKEŠKA NOĆ

Pobijedila "Kotorska beštija"

Kotor je sinoć bio epicentar dobre zabave i srce crnogorske turističke sezone. Naime, održana je tradicionalna manifestacija, Bokeška noć, koja je u drevni grad okupila oko 40.000 ljudi.

 

Nagradu za najbolju barku sinoć je, shodno odluci žirija, odnijela "Kotorska beštija". Njeni kreatori su dobili novčanu nagradu od 1.500 eura.

Radio Kotor je javio da žiri, na čijem je čelu bila dr Edita Starović, nije donio i odluku o drugom mjestu, već je nagradu za treće, od po 500 eura, ravnopravno podijelio barkama "Još uvijek rastem", "Vulkan", "Crnogorski zid".

Prema procjenama organizatora, sinoć održanu manifestaciju, koja je nakon glavnog dijela u zalivu nastavljena u Starom gradu, pratilo je oko 40.000 ljudi, kojima se predstavilo 50 ukrašenih barki i jedrilice JK Lahor – Kotor.

Manifestacija, čiji je organizator Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, koštala je 35.000 eura, od čega su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor, kao suorganizatori, obezbijedile 20.000.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније