Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 12. 2018. 16:32   >>  16:14 3

PREDSJEDNIK ODLIKOVAO

Medalja čovjekoljublja Konstantini Maraš

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je danas Medalju čovjekoljublja Konstantini Maraš iz Nikšića, koja je donirala bubreg svom sugrađaninu Iliji Bulajiću.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da mu je izuzetno zadovoljstvo da joj uruči više nego zasluženo priznanje za hrabar, ljudski i humani čin kojim je još jednom afirmisano čovjekoljublje u Crnoj Gori i solidaran odnos prema ljudima kojima je pomoć potrebna.

"Ovakvi primjeri, istakao je Đukanović, potvrđuju da pojam čojstva nije ostao samo u istoriji, već da živi i danas u Crnoj Gori . On je naglasio da posebno raduje što i u vremenu otuđenja i brzog života ima plemenitih ljudi koji razumiju potrebe drugih i nesebično pomažu da se njihovi problemi riješe ili umanje", navodi se u saopštenju.

Prema riječima Đukanovića, priznanjem Konstantini Maraš, država odaje priznanje i poštovanje za hrabri čin i šalje poruku svima da nemamo pravo na sebičnost, već da moramo pomoći ljudima da prebrode svoje lične nedaće.

"Odlikovana Nikšićanka, je zahvalila Predsjedniku, ističući da će joj ovo visoko priznanje biti podsticaj za dalji humanitarni rad. Maraš je istakla da su ovakvi gestovi prepoznati i u svijetu kao posebna vrijednost Crne Gore, male zemlje sa velikim srcem", saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Današnje odlikovanje predstavlja ujedno i drugi primjer ovog ljudskog i humanog čina, nakon nedavnog priznanja, takođe, građanki Nikšića Tatjani Vukićević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније