Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 08. 2013. 18:44   >>  18:45

JUBILEJ

Regata povodom 80 godina Jadrana

Drugi dan obilježavanja osamdesete godišnjice Školskog broda "Jadran" protekao je u znaku jedriličarske regate. Regata Školskog broda "Jadran" tradicionalno se održava svake godine ali je ovogodišnja, posvećena 80. jubileju, privukla veliku pažnju takmičara i medija u Boki Kotorskoj.

 

Regatu povodom 80. godina rođendana Broda Mornarica Vojske Crne Gore, obnovljeni Jedriličarski klub "Mornar" i posada broda „Jadran"organizovali su u saradnji sa Jaht klubom Porto Montenegro, Turističkom organizacijom i Opštinom Tivat.

Po završetku regate koja se vozila u akvatoriju Tivatskog zaliva, okupljene učesnike i ljubitelje jedrenja, pozdravio je komandant "Jadrana", poručnik bojnog broda Goran Pajović.

Uz pomoć direktorice Turističke organizacije Tivta Bernarde Moškov, Komandant je uručio nagrade najboljima.

Nagradu za trogodišnju dominaciju na „Jadranovim" regatama dobio je Saša Keković, skiper broda „Black Mistery" hercenovskog JK „Jugole Grakalić". „Black mistery" bio je i ove godine najbrži brod, pobijedio je u klasi Race 1 i u ukupnoj konkurenciji u kojoj je nastupilo 11 jedrilica, jedriličarskih klubova iz Crne Gore i inostranstva.

Nagrade su dobili i_Natalija Pantić iz JK „Zemun" u klasi 1, Peđa Pavićević iz kotorskog JK „Lahor" na jedrilici „Blue 26". U klasi 2 najbolji je bio Jurij Spirin, Miodrag Milić i brod „Vega" u klasi 4, a Salaskis Vesalauskas skiper jedrilice „Black cat" bio je najbolji u klasi 5, dok su nagradde dobili i Naum Jokić iz JK „Lahor" i jedrilica „Acapulco" kao drugi i Vladimir Ošić iz beogradskog „Gemaksa" kao treći u klasi 5.

 

 

Marjan Dimitrijević iz „Avel Jahtinga"‚za prvo i Olivera i Jeremija Kurbanović iz tivatskog Delfina za drugo mjesto u klasi 6.

Najbolje u klasi 7 bile su jedrilice Mornarice Vojske Crne Gore „Bojana" i „Milena", sa skiperima Nebojšom Dimitrijevićem i Predragom Supićem.

Na kraju ceremonije, u ime Mornarice Vojske Crne Gore, poručnik bojnog broda Pajović uručio je zahvalnice za organizaciju regate Turističkoj organizaciji Tivta, Opštini Tivat i Jaht klubu Porto Montenegro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније