Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Nova M, Objavila: R.P. ]

02. 01. 2019. 13:55 >> 13:28
3

NUHODŽIĆ PORUČIO

CG nije i neće biti mirna luka za organizovani kriminal

Rezultati koje su MUP i Uprava policije postigli na polju bezbjednosti, u protekle dvije godine i te kako su vidljivi, ocijenio je za Novu M ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

“Kontinuiran rad Uprave policije, Tužilaštva, Specijalnog tužilaštva i adekvatana kaznena politika, kako kaže, jedini su ispravan put, kada je riječ o organizovanom kriminalu. Crna Gora nije i neće biti mirna luka za organizovani kriminal i na tlu Crne Gore aktivnosti i djelovanje organizovanje kriminala neće proći”, istakao je ministar.

Odgovor na organizovani kriminal je, kaže Nuhodžić, i intezivirana regionalna i međunarodna policijska saradnja.

“Rezultat te saradnje su i najnovija hapšenja visoko rangiranih pripadnika kriminalnih grupa u Turskoj, Bugarskoj, Kotoru i u Češkoj. Intezivnija saradnja, rezultati još bolji”, poručio je Nuhodžić.

Podsjeća da je u trenutku kada je preduzeo dužnost ministra unutrašnjih 2016. situacija bila znatno drugačija, te da su se upravo u toj godini dogodila 24 ubistva.

“Tačno je da sam na čelu MUP-a došao u osjetljivom trenutku, koji je obilježio nastavak obračuna pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Pred sobom sam imao zahtjevan i odgovoran zadatak, ali i jasan cilj da se u obračun sa organizovanim kriminalnim grupama mora ući još snažnije i odlučnije, da bi se stalo na put njihovom kriminalu i da bi se poboljšao bezbjednosni ambijent”, istakao je sagovornik televizije Nova M.

Misli da su građani danas sigurniji nego u jesen 2016.

“To je rezultat našeg rada. Naravno to je objektivizirano kroz povjerenje građana koje iskazuju za rad policije u prošloj i ovoj godini”, kazao je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније