Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

04. 01. 2019. 14:42 >> 14:16
3

PROSLAVLJENI RUKOMETAŠ

Veselin Vujović dobitnik Povelje Ivan Crnojević

Naš proslavljeni rukometaš i rukometni trener Veselin Vujović dobitnik je Povelje Ivan Crnojević, koju gradonačelnik Cetinja dodjeljuje povodom 4 .janura, Dana osnivanja grada.

Svečanost je upriličena u Vladinom domu, a  gradonačelnik Aleksandar Kašćelan je poručio da dan osnivanja Cetinja, nije samo praznik Cetinjana i Cetinjanki, nego cijele Crne Gore.

"Jer ta neprekidna linija trajanja i sjećanja nije samo naša... Dijelimo je sa svim građanima Crne Gore, bez obzira na vjeru, naciju i jezik. Zajedno gradimo našu domovinu na temeljima istorijske odluke iz maja 2006. i nasljeđa vjekova prije toga. Patriotizam i identitetska osviješćenost, nijesu zato pitanje trenutka, nego potreba na kojoj se u kontinuitetu mora raditi. Ovom svečanošću, poklanjamo se sjenama osnivača grada - gospodara Ivana Crnojevića i njegovom djelu, ali sa sviješću da moramo dati lični doprinos prosperitetu našeg Cetinja. Kao odgovorna uprava želimo da se naš grad razvija u svim segmentima, da mladi ostaju, zapošljavaju se i formiraju porodice na Cetinju", naglasio je Kašćelan.

 On je dodao i da je ovaj dan poseban i zbog toga što pregaocima, koji su doprinijeli razvoju i promociji Cetinja, dodjeljuje Povelja „Ivan Crnojević“, a ove godine dobitnicima će se pridružiti Veselin Vujović, p roslavljeni rukometaš i rukometni trener.

"Vrhunski sportski rezultati svrstali su Veselina Vujovića među najbolje igrače svijeta, a njegova posvećenost, stručnost i profesionalni pristup u grupu najcjenjenijih rukometnih trenera. Njegova borbenost i umješnost na terenu, jedinstvena priroda, a prije svega dobar odgoj, uvijek su upućivali na cetinjsku školu rukometa, na Cetinje i na ono - zbog čega je, između ostalog, danas sa nama,  na časno pronošenje imena Cetinja i Crne Gore u svijetu", rekao je Kašćelan.

Veselin Vujović nije bio u mogućnosti da prisustvuje uručenju nagrade pa je umjesto njega Povelju primio njegov brat Rajko, a naš proslavljeni rukometaš se zahvalio putem video poruke.

"Neizmjerno sam zahvalan i počastvovan ovom prestižnom nagradom .Ja ću se nadalje truditi da svojim radom i zalaganjem afirmišem Cetinje i Crnu Goru", poručio je Vujović.

Veselin Vujović je osvajač zlata na Olimpijskim igrama 1984. i bronze 1988, zlata na Svjetskom prvenstvu 1986.  i trostruki osvajač Lige šampiona.

Karijeru je započeo u Lovćenu, a nastavio u Metaloplastici, jednom od vodećih jugoslavenskih klubova. Nakon Šapca, otišao je u Barselonu, sa kojom je osvojio EHF Ligu šampiona. Vujović je osvojio još dvije Lige šampiona - sa Metaloplastikom 1985. i 1986. 

Za najboljeg sportistu Jugoslavije imenovan je 1986, a 1988. za najboljeg igrača svijeta Međunarodne rukometne federacije. Trenersku karijeru započeo je 1995.  Od 2015. je selektor reprezentacije Slovenije sa kojom je prošle godine osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Povelju „Ivan Crnojević“ do sada su dobili akademik dr Dušan J. Martinović, dr Novak Jovanović, Luka Lagator, Pavle Đonović, Miodrag Dado Đurić, Branislav Mićunović, Dimitrije Popović, Fudbalski klub “Lovćen”, Rastislav Vrbenski, Dejan Savićević, Marko Špadijer i Milorad Popović.

Milena Stanojevic, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније