Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 01. 2019. 17:10 >> 16:42
1

PRIJESTONICA CETINJE

Ponosni na planinare koji će osvojiti krov Afrike

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa Dušanom Kaluđerovićem, članom prve planinarske ekspedicije sa Cetinja, koja će 6. januara krenuti u osvanjanje Kilimandžara.

Kaluđerović je, uz Bojana Ćukovića i Dijanu Borozan, dio tročlanog tima Planinarskog kluba „Soko“ sa Cetinja, koji bi trebalo da osvoji kotu na Kilimandžaru, čija je nadmorska visina 5.895 metara.

„Najvažnije je da čuvate zdravlje i da bezbjedno stignete do odredišta i nazad kući. Grad je ponosan na vas i sigurni smo da ćete i ovaj izazov uspješno ispuniti”, poručio je gradonačelnik Kašćelan, koji je Kaluđeroviću poklonio krstaš barjak i zastavu sa logotipom Prijestonice.

Kaluđerović se zahvalio gradonačelniku na podršci Prijestonice, posebno finansijskoj, koja im je značajna kako bi realizovali šesnaestodnevnu ekspediciju.

„Ovo je prva ekspedicija iz našeg grada i prvi Cetinjani i prva Cetinjanka koji će, nadamo se, biti na krovu Afrike. Tri mjeseca su trajale intenzivne pripreme kako bismo ovaj pohod uspješno i na kvalitetan način iznijeli do kraja. Nadamo se dobrim rezultatiima i da će se državna i zastava grada zavijoriti na najvišem afričkom vrhu”, kazao je Kaluđerović.

Kaluđerović, Ćuković i Borozan će tokom 16 dana preći rutu dužine 80 kilometara, a planirano je da uspon na Kilimandžaro traje šest, a spust jedan dan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније