Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Biljana Rovčanin, TVCG

04. 01. 2019. 20:07 >> 19:38
2

NEBU POD OBLAKE

Stubovi Moračice biće spojeni do ljeta

Pet stubova na mostu Moračica, koji je i najzahtjevniji objekat na prvoj dionici autoputa od Smokovca do Mateševa, biće spojeni do početka ljeta. Most gradi više od 130 kineskih neimara, a radove im osim visine otežava i jak vjetar.

Uprkos jakom vjetru koji je karakterističan za Bioče, svakog dana 130 radnika radi na visini od 160 metara jedan od najviših mostova u regionu.

Za rasponske konstrukcije "Moračice" biće utrošeno oko 30.000 kubika betona, dok će u nju biti ugrađeno 5.000 tona armature.

"Rasponska konstrukcija se radi sa svih stubova, a spaja se na sredini. Otprilike, jedan segment od tri i po metra radimo nekih deset dana, što znači daočekujemo do početka ljeta možemo da sastavimo rasponsku konstrukciju", kazao je, za TVCG, glavni inženjer na Sekciji 1 Duško Rondović.

Nakon toga slijedi asfaltiranje i izgradnja odbojne ograde i instalacija na mostu. Sa Moračiće ka Podgorici izlaziće se na tunel Mrke i istoimeni most.

"Lijevi most je praktično završen, spojena je rasponska konstrukcija. Ostalo nam je na desnom dijelu mosta da odradimo četiri segmenta. To očekujemo negdje na proljeće. Ispred ovog mosta nalazi se tunel Mrke gdje smo trenutno završili sekundarnu oblogu", naveo je Rondović.

Pored tunela Mrke, na tzv prvoj sekciji auto puta, biće još dva tunela Suka i Vežešnik, a na radovima je angažovano ukupno 300 radnika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније