Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

05. 01. 2019. 16:21   >>  16:09 2

NURKOVIĆ SAOPŠTIO

Ulaganja u puteve najveća u istoriji

U istoriji Crne Gore nikada se nije ulagalo kao sada, kazao je ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković. Fokus u 2019. biće završetak prve dionice autoputa Bar-Boljare i traženje opcije za izgradnju druge dionice. Takođe radićemo na boljoj valorizaciji Aerodroma Crne Gore kao i na valorizaciji luke, rekao je Nurković za TVCG.

Sumirajući urađeno u 2018. Nurković je posebno istakao uspjeh u izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji putne infrastrukture.

"Slobodno mogu da kažem da se u istoriji Crne Gore nikada nije ulagalo kao što se ulagalo sada i da će fokus u narednom periodu biti takođe ulaganje u putnu infrastrukturu sa akcentom na ulaganja na sjever Crne Gore. Dakle sjever Crne Gore će biti jedno ogromno gradilište u narednom periodu", kazaoje ministar.

Prema njegovim riječima za 2019. već je obezbijeđeno 100 miliona eura kod evropski fondova.

"Takođe želim da istaknem da smo aplikacijama kod evropskih fondova za rekonstrukciju i izgradnju putne infrastrukture, željezničke infrastrukture i izradu projektne dokumentacije obezbijedili oko 100 miliona bespovratnih sredstava.

Fokus u 2019. biće završetak prve dionice autoputa Bar-Boljare i traženje opcije za izgradnju druge dionice.

"Takođe ćemo raditi na boljoj valorizaciji Aerodroma Crne Gore sa davanjem na koncesiju na dugoročni period i na valorizaciju luka sa posebnim akcentom na Luku Bar. Takođe ćemo raditi na aplikacijama kod evropskih fondova za bespovratna sredstva i očekujemo uspjeh kao i u ovoj godini", kazao je Nurković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније