Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

07. 01. 2019. 14:14 >> 20:27
84

MIHAILO UVJEREN

Uskoro tomos o autokefalnosti CPC

Centralna liturgija Crnogorske pravoslavne crkve služena je na Cetinju, uz poruku da je CPC na putu rješenja statusa, imovine i autokefalnosti, uz očekivanje Tomosa Carigradske patrijaršije koji će to potvrditi.

"Vjerujem da smo na putu da ćemo ubrzo dobiti tomos Carigradske patrijaršije, a bogomi smo mi i dosad bili autokefalni, samo toliko da nam zavisi od carigradskog patrijarha koga lično poznajem, a i onog prvog Dimitrija samo da dođe i potpiše to ođe. Neće biti pregovora, nego samo toliko da se obavi", kazao je mitropolit Mihailo.

Na liturgiji je ponovljena poruka da bez CPC nema ni države Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари84

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније