Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2019. 14:48   >>  14:20 5

DF POLOŽIO

Vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke

Delegacija Demokratskog fronta (DF) danas je položila vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke povodom obilježavanja 103. godine od Mojkovačke bitke.

"Čojstvo i junaštvo koje su pokazali neustrašivi učesnici Mojkovačke operacije, odupirući se višestruko brojnijem neprijatelju na Božić 1916. godine, nesvakidašnji su primjer bratske ljubavi, požrtvovanosti i uzvišenosti ne samo u istoriji Crne Gore već i svijeta", kazali su iz DF-a.

Zaustavljanjem austrougarske vojske kako bi se omogućilo povlačenje vojske Kraljevine Srbije, kako su kazali, predstavlja jedan od ključnih zamajaca pobjede u Velikom ratu.

"Činjenica je, da se danas falsifikuje istorija i nipodaštavaju vrijednosti tradicionalne Crne Gore koja je uvijek bila rame uz rame sa Srbijom, čineći tako nedjeljivu cjelinu. Ovaj događaj treba da podsjeti sve u Crnoj Gori na vrijednosti koje su slavne junake Mojkovačke bitke i crnogorske vojske vodile u juriš ka neprijatelju u pobjedu koja ih je upisala u stroj vječne slave", navodi se u saopštenju.

Demokratski front je, kako su kazali, savez koji je osnovan sa ciljem da ujedini i učvrsti temelje zajednistva crnogorskog i srpskog naroda.

"S toga će uvijek biti na braniku odbrane vrijednosti Njegoševske Crne Gore i slavnih Mojkovačkih junaka, jer samo takva Crna Gora je okrenuta sebi i u skladu je sa svojom slavnom istorijom", kazali su iz DF-a.

Delegaciju DF činili su dr Miloje Zejak, Marinko Medojević, Mido Bogavac, Aleksandar Mrdak i Nikola Jovanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније