Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 08. 2013. 21:48 >> 21:57
1

NA SVOJ RIZIK

Lukić: Nijesmo mogli reći ne za vodu H. Novom

Tivćani nijesu mogli odbiti da Bijeloj i Kamenarima daju od 50 do 60 sekundnih litara vode, iako su poremetili sopstveni sistem i snabdijevanje vodom. Do prije dva dana Lepetane su bile suvih slavina i to upravo otkako je iz Regionalnog vodovoda krenula voda ka Novom, što je rješenje koje je isposlovao ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović nakon posjete Novom.

 

 

“Par kuća u visokim zonama ispod groblja u Lepetanima od subote, ipak, imaju normalno snabdijevanje. Problemi u dijelu tivastske opštine nastali su kada je počela isporuka vode iz Regionalnog vodovoda ka Herceg Novom. S obzirom da je i Opština Herceg Novi svojevremeno vodu isporučivala Tivtu, nijesmo mogli kazati „ne" “, kazao je Radiju Jadran direktor JP Vodovod Tivat, Čedo Lukić.

On priznaje i da je voda ka Novom puštena na njihov rizik i da ide preko tivatskog sistema. Prema njegovim riječima, nedostaje četiri kilometra cjevovoda Regionalnog vodovoda od tivatskog rezervoara do Luke Stevovića, dok već postoji podmorski ispust do Sv. Neđelje.

“Voda ide kroz naš sistem i cijevi PVC 315. Iako je to bio veliki rizik za nas, odlučili smo da na svoju odgovornost damo vodu Herceg Novom, tako da se svakog dana isporučuje 50-60 sekundnih litara", tvrdi Lukić.

No, i pored toga vode u Novom za oko 55 hiljada stanovnika i gostiju nema dovoljno. Restrikcije su u Meljinama i svim višim zonama duž rivijere. Obustave dotoka su i u naseljima Žvinje i Sutorina, koja se snabdijevaju kao i Herceg Novi i Igalo, vodom sa Plata.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније